​ДБР вилучить з Офісу Президента секретні документи у справі захоплення моряків - дозвіл суду

Печерський райсуд Києва дозволив ДБР вилучити з Офісу Президента таємні документи, що стосуються захоплення українських моряків росіянами поблизу Керченської протоки у листопаді 2018 року. Йдеться про низку документів, що становлять державну таємницю, повідомляє 24tv.ua.


Спочатку слідчим надали тимчасовий доступ до оригіналів речей та документів, що перебувають у володінні Ради національної безпеки і оборони. Але слідчі їх не отримали, бо для зняття копій, відповідно до вимог чинного законодавства, необхідний дозвіл Адміністрації Президента. Через відмову ДБР звернулося до суду. Про це мовиться у матеріалах суду, зазначає 24tv.ua.

«Надати слідчому ДБР тимчасовий доступ до речей, з можливістю вилучення їх копій, які перебувають у володінні Офісу Президента України, в тому числі до документів із грифом «для службового користування» та документів, що становлять державну таємницю, – йдеться у рішенні суду.

Зокрема, слідчим дозволили переглянути:

- Указ президента України «Про рішення РНБО від 12 жовтня 2018 року «Про невідкладні заходи щодо захисту національних інтересів на Півдні та Сході України, у Чорному та Азовських морях і Керченській протоці»;

- Указ президента України «Про рішення РНБО від 26 листопада 2018 року «Щодо надзвичайних заходів із забезпечення суверенітету і незалежності та введення воєнного стану в Україні»;

- Указ президента України № 392/2018 від 26 листопада 2018 року;

- Указ президента України «Про введення воєнного стану в України» від 26 листопада 2018 року;

- Закон України «Про затвердження указу президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 26 листопада 2018 року.

Захоплені росією українські катери. Фото ВВС



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.