​Маніпуляція через ЗМІ та однобока «правда» про ДТП на Полтавщині?

Після розповсюдження у ЗМІ та соціальних мережах інформаційних повідомлень про ДТП за участю Антона Усенка, відбувся неабиякий резонанс. Саме ДТП сталося 6 березня близько 17-ї години на Полтавщині, неподалік села Вишняки Хорольського району.


Але, як наголошує сам Антон, у ЗМІ інформація висвітлювалась однобоко. Саме тому він і вирішив звернутися до журналістів, адже після такого пресингу у ЗМІ, яке йому влаштували після зміни запобіжного заходу з тримання в СІЗО на тимчасовий домашній арешт, він переконаний, що теж має право сказати свою думку щодо ситуації, яка навколо нього розгорнулась:

- Що змусило Вас звернутись до редакції?

- До редакції змусила звернутись ситуація, що склалась навколо мене після трагічного ДТП, яке відбулося в березні цього року на трасі Київ-Харків. Перш за все, я хочу наголосити , що це звернення не для того, аби обілити себе і виправдати свої дії. Я не ховаюсь від слідства , і через моїх представників і продовжую робити все від мене залежне і можливе, щоб усі, хто постраждав і потерпів у цій ДТП, отримали не лише моє щире каяття, а і допомогу для лікування і можливу моральну компенсацію. Проте велика кількість ЗМІ, а також направлена проти мене медійна кампанія у соціальних мережах,спонукали мене звернутись до журналістів, оскільки інформація, яка видається як єдино вірна і беззаперечна - виключно одностороння. Деякі ЗМІ вказували більшу кількість постраждалих для більшої драматизації і часто подібні новини спирались на інформацію від певних осіб, які не є безпосередніми учасниками ДТП.

- Тоді Ви прокоментуйте цю ситуацію...

- Так вже сталося, що на момент ДТП у мене відбувся такий збіг сімейних обставин, який дуже вплинув на мій психологічний стан. Це одночасно різке загострення хронічної серцевої хвороби матері і погіршення стану вагітності цивільної дружини, що, звісно, призвело до хвилювання і переживання за них. Мама і дружина майже одночасно потрапили до лікарень, тільки в різних містах. Але, повторюсь, я не знімаю з себе відповідальності і хочу констатувати, що на сьогодні переважній більшості потерпілих виплачено компенсацію на лікування і за завдану моральну шкоду. Також надано компенсацію сім’ї загиблої (друга родина відмовляється, проте їм все одно надіслана відповідна допомога на поховання). Нині я тимчасово знаходжусь під домашнім арештом згідно діючого законодавства та ухвали суду. Намагаюсь максимально використати цей тимчасовий період на знаходження всіх можливостей по наданню фінансової допомоги потерпілим і постраждалим через моїх адвокатів.

-Але чому Ви зробили висновок, що проти Вас відбувається медійна атака?

- Це підмітив не я,а мої друзі, які, між іншим, про це вже писали на своїх сторінках у ФБ, наголошуючи, що відбувається така ситуація, коли усю інформацію щодо цього ДТП по соціальних мережах вправно і з чітким проміжком у часі розносять одні і ті ж люди, які не є постраждалими або родичами постраждалих.

Тому друзі і звернули мою увагу на те, що відбувається чітка спланована медійна атака проти мене, проти моєї сім’ї. Виникає питання: хто і з якою метою проводить подібні медійні провокації - такий своєрідний тиск на мене.

- Як вважаєте, а навіщо організовувати подібні медійні провокації?

- Звинувачення, висвітлені в медійних засобах, є,здебільшого, необґрунтованими, недостовірними і безпідставними, а для чого це робиться, знають ті люди, які це пишуть. Свобода слова є в нашій державі, і люди можуть писати, що хочуть і як хочуть. Я тільки звертаю увагу читачів на те, що в цій інформації дуже багато надуманих припущень і невідповідностей.

На цей час ведеться слідство, потім буде суд. Сподіваюсь, що відповідні компетентні органи фахово проведуть розслідування, враховуючи усі обставини, при яких відбулося ДТП.

Я усвідомлюю і розумію, що дуже вагомі порушення скоєно з мого боку, але також є порушення із сторони перевізника – це і технічний стан маршрутки, і те, що вона була переповнена, дехто з пасажирів сидів на приставних табуретках, тоді як водій їхав зі швидкістю 100км\год і різко загальмував без задніх сигнальних знаків. Та й поки ще не встановлено, що він робив перед зіткненням, можливо, рахував гроші, давав здачу пасажирам, або, можливо, розмовляв по телефону. Всі обставини з'ясує слідство.

- Можливо, Ви б хотіли щось сказати і постраждалим, і нашим читачам?

- На превеликий жаль, це вже сталося. Зробив би все можливе і не можливе, щоб цього не відбулося. Нікому не побажаю бути в такій ситуації ні з якої сторони, ні при яких обставинах. Людей вже не повернеш і, в залежності від цього, і моє життя вже ніколи не буде таким, як раніше, повноцінним уже не буде. Щиро розкаююсь, прошу вибачення перед рідними і родичами загиблих. Прошу пробачення у всіх потерпілих, дуже хочу і бажаю їхнього цілковитого одужання.

На моєму гіркому прикладі хочу застерегти всіх ні в якому разі не нехтувати безпекою на дорогах, завжди пам’ятати, що в житті найбезцінніше і найдорожче - це саме життя, обов’язково берегти і цінувати його. Не знаю, чи є у мене після того, що сталося, моральне право про це казати, але точно знаю, те, що відбулося - не можна допускати, так не повинно бути. Ніколи і ні з ким.

Фото з відкритих джерел



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.