​ДБР вилучило бойові прилади у кількох зенітних бригад Повітряних сил ЗСУ

Сьогодні зранку у мережі Facebook з’явилась заява Командування Повітряних сил ЗСУ, в якій повідомлялось про те, що за рішенням суду слідчі ДБР прибули до зенітної ракетної бригади Повітряних Сил ЗС України, аби вилучити чотири НВЧ прилади (клістрони) та відповідну супроводжуючу документацію.


«Відсутність вилучених НВЧ може призвести до небажаних наслідків та суттєво збільшити терміни відновлення бойової техніки, що прикриває повітряний простір та важливі стратегічні об’єкти держави», - йшлося у повідомленні.

Невдовзі ця інформація була вилучена зі сторінки Facebook.

От як прокоментували цей факт користувачі Facebook: «Володимир Зеленський, вже нема ані війни ані глузду, а в Країні немає Головнокомандувача, інакше якого біса в умовах і під час реальної війни Державне бюро розслідувань робить в бойових частинах та й ще вилучає обладнання?! І хто наказує Командувачу Повітряних сил ЗСУ прибрати інформацію зі сторінки?!»

Заява Командування Повітряних сил ЗСУ:

«Так, 1 липня 2020 року у зенітну ракетну бригаду Повітряних Сил ЗС України (військова частина А2860) прибули представники відділу слідчого територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Хмельницький. На підставі Ухвали судді Хмельницького міськрайсуду С.Баєва, в межах кримінального провадження №62020240000000492, слідчими ДБР складено протокол огляду та вилучено чотири НВЧ прилади (клістрони) та відповідну супроводжуючу документацію.

Такі ж дзеркальні процесуальні дії проводяться в зенітних ракетних бригадах на Одещині (в/ч А2800) та Херсонщині (в/ч А1836). Складається враження, що це чиясь спланована акція, спрямована на підрив обороноздатності держави. У той час, коли на кордоні з Україною ворог розгортає величезне угруповання військ у рамках масштабного військового навчання «Кавказ-2020», де навіть неприховано розігрується сценарій повномасштабного наступу на Україну, державні інституції дозволяють собі подібні речі…

Відсутність вилучених НВЧ може призвести до небажаних наслідків та суттєво збільшити терміни відновлення бойової техніки, що прикриває повітряний простір та важливі стратегічні об’єкти держави. Ніхто не перешкоджає неупередженому розслідуванню справи, водночас закликаємо усі правові інстанції ухвалювати виважені рішення, які б не суперечили національним інтересам держави».

Проте, вже невдовзі на офіційному сайті ДБР з’явилась заява Державного бюро розслідувань з приводу вилучення військової техніки Повітряних сил ЗСУ, у якій повідомляється, що три прилади НВЧ (з вилучених семи) вже повернуті військовим:

Заява Державного бюро розслідувань з приводу вилучення військової техніки Повітряних сил ЗСУ

«Слідчі Державного бюро розслідувань у рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за матеріалами Головного управління військової контррозвідки СБУ, 1 липня 2020 року провели санкціоновані огляди військової техніки на території кількох військових частин Повітряних сил Збройних сил України.

У ході слідчих дій було вилучено 7 приладів НВЧ (клістрони).

Того ж дня слідчі ДБР повернули 3 прилади до однієї з військових частин, ще 4 прилади буде повернуто сьогодні.

Керівництвом Державного бюро розслідувань ініційовано проведення службового розслідування, під час якого буде надана оцінка правомірності дій працівників ДБР».

Фото ПС ЗС України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.