​Олімпійський коледж - бореться, але коли починають бити студентів, влада - тікає з країни

Олімпійський коледж з початку вересня - штормить. І все через незаконне рішення Кабінету Міністрів України, бо певному колу мерзоти дуже приглянулась територія коледжу.


В Україні, починаючи з часів януковича, подвійні стандарти стали нормою повсякденного життя для українців. Влада, яка офіційно говорить про якісь здобутки і турботу про населення та суспільство, насправді це суспільство і життєвий лад, в якому воно існує - знищує.

Чого навчились з часів януковича - гарно брехати, використовуючи ЗМІ, і називати біле - чорним, роблячи все можливе, аби довести громаді, що погіршення її життя, або знищення чогось, їй - лише на користь.

Не стала виключенням і ситуація з Олімпійським коледжем імені Івана Піддубного. Сьогодні функціонери від непроукраїнської влади, знаючи, що в країні відсутнє покарання за будь-яке свавілля, поклали оком на сам коледж і на землі, котрі йому належать.

На сьогодні Олімпійський коледж – єдиний, у котрому залишились умови для навчання і тренувань представників багатьох видів спорту. Вчитись тут можуть талановиті спортсмени, які мають можливість принести Україні визнання. Але функціонерам, котрі давно усі сфери діяльності в країні поклали на комерційну основу, і які самі вивчились і своїх дітей вивчили безкоштовно, нині такий коледж - як скалка в оці, тим паче - з такими шаленими землями в межах Києва. Як так, що їх ще не продали і не віддали під забудову? Не порядок. Накриється розвиток спорту? Та кого то лякає, коли треба набивати кишені, а гарантія безвідповідальності і відсутності покарання лише заохочує. Та й чому ні? Скільки там було тих ректорів, міністрів та замміністрів, прізвищ яких сьогодні більшість громадян і не згадає, але які розпродали землі спортивних шкіл, чи повиганяли театри і позакривали кінотеатри, а самі об'єкти віддали забудовникам? Ці випадкові люди, потрапляючи на великі посади, першим ділом починали шукати механізми власного збагачення, і, знаючи, що от не притягнуть в Україні за нанесення шкоді інтересам держави, нахабно, з використанням владних повноважень, посягають на все, до чого дотягнуться їхні загребущі ручки.

Навіщо випадковому Кабінету міністрів Зеленського спорт в Україні? Ці люди, за котрих ніхто не голосував і до влади - не запрошував, являються представниками тих чи інших олігархічних груп, тож і при владі захищають інтереси своїх справжніх хазяїв, у котрих вони і працюють собачками. Але ці собачки переконані, що, використовуючи отриманні повноваження, можна займатись будь-яким свавіллям, відповідальності - нуль, а тому заохочують рейдерство, підписують накази, постанови і розпорядження, які наносять суттєву шкоду українській державі. А у випадку з Олімпійським коледжем імені Івана Піддубного - наносять шкоду розвитку українського спорту та ще й іміджу країни.

Потрібно зазначити, що, приймаючи розпорядження по коледжу, члени уряду достатньо добре розуміли, що не лише порушують законодавство, а й те, що подібне дуже не сподобається суспільству. І якби за кожне рішення, яке наносить шкоду державі та суспільству, та відрубали пальці, або таки відправляли на нари, то українці цього розпорядження б не побачили. А так, знаючи, що розголос не добавить іміджу і так паршивому президентові, члени уряду, як ставленики олігархії і грошових мішків, усупереч законодавству та всупереч інтересам України в режимі напівсекретності «проголосували» розпорядження, ініційоване в.о. міністра Шкарлетом та міністром Гутцайтом, згідно якого Олімпійський коледж імені Івана Піддубного шляхом рейдерського захоплення просто намагаються знищити.

Як констатують і студенти і викладачі, привабило рейдерів на чолі з Євгенієм Імасом те, що коледж розташовано на п’ятнадцяти гектарах столичної землі біля метро «Лісова». І саме тому, зрозумівши, що їхній заклад вирішили рейдернути, студенти та викладачі почали проводити акції протесту.

При цьому представники уряду, які - ніхто і яких звати - ніяк, але, які не бояться втрапити за грати, бо за спиною грошовиті справжні господарі, а не народ України, достатньо добре обізнані, і про що тоді писали ЗМІ, що у 2015 році громадська організація пана Імаса вже фігурувала у земельному скандалі у столиці, коли Київська міськрада за підписом Кличка розірвала за угодою сторін договір оренди 2 га на Трухановому острові і віддала на 15 років ГО «Десенка». Як з’ясували тоді медійники, номер для зв'язку з «Десенкою» дивним чином збігався з номером приватної компанії «Зеніт-Сервіс», яка заробляє здачею нерухомості в оренду. Тобто, це вже друга спроба аля-економіста-фізкультурника ще більше покращити своє матеріальне становище. І якщо тоді не вигоріло і таки за ту аферу не притягнули до відповідальності, то чому не спробувати ще раз?

І начхати Імасу і представникам уряду, що при коледжі існує загальноосвітня школа, де навчаються діти з 6 по 11 класи, і в поєднанні зі спортом ці діти в майбутньому можуть стати призерами чемпіонатів. Навіщо Шмигалю і компанії, прізвищ котрих вже завтра і не згадають, але які наколотять собі грошенят, та перейматись розвитком спорту в Україні? Воно їм треба? Їм треба вилизувати ноги господарям та розкрадати державу і знищувати все, що може дозволяти Україні розвиватись. А воно їм треба, коли їхні діти в Україні жити не збираються, а вони самі лише зацікавлені в набиванні власних кишень грошвою?

Але учні, студенти і викладачі почали виходити на акції протесту. Пан Імас, котрий, як виявилось по перегляді декількох відео, розмовляє лише мовою окупанта, бо, напевно, має «руссько-язичную чєлюсть», а тому, будучи давно спортивним функціонером, так і не вивчив, видко, мову країни в якій якось отримав звання доктора економічних наук, але навчився робити грошики, адже, за повідомленнями ЗМІ, має кілька земельних ділянок у Бориспільському районі, дві автівки, дві квартири та два гаражі у столиці, а також квартиру і нежитлове приміщення в Ялті й носить коштовний годинник Jaeger LeCoultre вартістю 678 тисяч гривень, - вирішив використовувати силу проти студентів, тим паче, що за його викликом приженуть і колишній «Беркут», котрим (знову ж тому, що вони лишились безкарними) не вперше гамселити і бити студентів.

Незважаючи на те, що вперше студенти вийшли на протести під ВР 16 вересня, і уряд і на Банковій вже були в курсі, що студенти і викладачі розуміють ситуацію з рейдерством, вже 24 вересня пан Імас брав «бика за рога», бо дедалі більше ситуація почала набирати розголосу, а студенти ставали дедалі впертішими, захищаючи свій навчальний заклад.

Вже зранку під коледж було нагнано спецпризначенців, котрі повинні були пакувати студентів. І от дивина: коли відбувається справжній злочин, то не лише спецпризначенців, поліції не дочекаєшся, а тут, коли на кону такий великий шмат землі, котрий кортить роздерибанити, приїхало декілька автобусів з мерзотою, що готова піднімати руки на студентів. Як писали ЗМІ, скупчення теперішніх і колишніх силовиків пов’язане з проведенням у коледжі загальних зборів трудового колективу. На них ректор Національного університету фізичного виховання і спорту (НУФВСУ) Євгеній Імас мав повідомити керівництво і працівників учбового закладу про їх звільнення згідно з наказом тимчасового виконувача міністра освіти Сергія Шкарлета.

І це за умови, що і на Банковій, і в уряді, і безпосередньо пан Імас в курсі, що коледж подав до суду щодо цього розпорядження. Але, видко, пан Імас, та ті, хто за його спиною поклав оком на землі коледжу, достатньо добре розуміють примарність виграшу в суді, та й уряд може змінитись, чи майдан станеться, і тоді почнуть таки саджати не дочекавшись весни, а тому і потрібно, поки є можливість, тиснути, демонструючи силу.

І ще питання: в чиїх інтересах пан Імас працює в Україні, бо достатньо агресивно і нахабно демонструє, що спілкується лише російською, тобто - мовою окупанта? Навіть на зборах, де його, як офіційну особу, просили звертатись до студентів українською, він демонстративно спілкувався мовою ворога, навіть після того, як до нього з офіційним проханням перейти на українську звернувся працівник коледжу, який пройшов російсько-українську війну.

Але, навіть незважаючи на побиття і затримання, напередодні акції за відставку Шкарлета вже 25 вересня на Алеї Небесної Сотні вивісили банер «Геть Шкарлета. Твій термін #Зе енд».

Звісно, існує і друга версія, котра висловлюється російськомовним Імасом та тими, хто його підтримує. Проте усі оці особи не беруть до уваги одну просту істину: студенти, це той прошарок населення, котрі ще не навчились продавати совість за гроші і ще є щирими у своїх переконаннях. А тому, якщо дивитись на ситуацію та слухати студентів, котрі добровільно стали на захист свого навчального закладу, - бреше в цій ситуації уряд і безпосередньо особа з «руссько-язичной чєлюстью» - Імас. Також те, що бреше саме інша сторона, доводиться тим фактом, що у всіх своїх виступах у ЗМІ Імас жодним словом не обмовляється про вимоги трудового колективу, профкому та студентів щодо відставки в.о.міністра освіти Шкарлета і міністра спорту Гутцайта. Як і не згадує про побиття студентів і викладачів. Він на камеру повторює мантру, що ніхто нікого не звільняє і не виганяє. Це саме говорилось і під час пікету студентів біля Верховної Ради України, але, як вже відомо, такий меседж є брехнею.

Наразі Директор коледжу Олексій Семенюшко повідомив, що згідно закону і державного реєстру юридичних осіб, він залишається керівником навчального закладу, а Євгеній Імас внесений в реєстр як ліквідатор.

Також у коледжі відбулись батьківські збори, які завершились висуненням до Кабміну вимоги негайно скасувати розпорядження від 2 вересня та двома зверненнями. Перше до Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової та Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби з проханням про невідкладне втручання для захисту порушених прав їх дітей та батьківських прав, зокрема права на вільний вибір закладу освіти та на безпечні умови навчання та проживання. Та проханням невідкладно попередити МВС, Національну Гвардію та інші силові підрозділи та збройні формування про неприпустимість їх знаходження на території навчального закладу та вжити заходів з поновлення законності та притягнення винних в акції залякування олімпійців 24 вересня 2020 року до відповідальності. Друге до Президента України Володимира Зеленського та його дружини Олени Зеленської.

Студенти та викладачі коледжу не збираються здаватись. А пану Імасу і тим, хто за ним стоїть, хочеться нагадати про деяких аморальних персонажів, котрі теж колись вважали себе господарями ситуацій і розпоряджались чужими долями. Деякі з них втекли до росії, а хтось осів і в Ростові. Але є індивіди, котрі за свої вчинки відповіли і в Україні. Просто їх розтерзали такі самі круки, як і вони. І серед них такий собі Микитась, котрий ще пару років тому вважав, що він всесильній бог, а нині - гріє стіни СІЗО. І хочеться вірити, що так складуться обставити, що і пан Імас познайомиться з м'якістю тамтешніх нар.

І хочеться нагадати мерзоті, що знищує українську державу, освіту і український спорт: коли починають бити студентів, влада - тікає з країни.

Оксана КОТОМКІНА, «Конфлікти і закони»

«Беркута» в’яже студентів коледжу. Фото з відеоролика 5 каналу



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.