​Ви не почули нас щодо Закону про зброю? Ми не побачимо вас на виборах!

Шановне товариство!


Минулого року під простим але амбітним гаслом «зробимо їх разом» до Верховної Ради пройшла політична сила «Слуга народу». Через загальний скептицизм щодо тодішнього вітчизняного «політикуму» українці, якщо й не повірили самому лише гаслу, проте дійсно щиро бажали позбутися всіх тих старих пройдисвітів під куполом Ради, які чомусь називали себе українськими політиками – викинути їх на політичний смітник, забути їх, як страшний сон.

Такої мега-фракції український Парламент ще не знав. Цього разу, на відміну від попередніх політичних гегемонів, нова політична сила більше не була змушена «блокуватись» будь з ким для ухвалення законопроектів – вона мала абсолютну більшість голосів та абсолютну владу.

Через унікальну, безпрецедентну підтримку, надану «Слузі народу» українськими виборцями, вони отримали карт-бланш на все – на будь-які зміни на користь громадян України. Відтоді перекладати відповідальність за невиконані обіцянки стало нема на кого.

Пройшов час і вже очевидно (хоча і цілком прогнозовано), що єдиною відносною перевагою «нових обличь» виявилося лише те, що вони відносно нові. Це все. Проблема «нової» політичної сили така ж сама, як і була у «старих еліт» – повна відсутність розуміння своєї історичної ролі в житті країни, відсутність розуміння міри відповідальності та покладених на неї сподівань.

Та ж сама нездатність бачити реальні потреби і запити своїх співгромадян. Той самий загальний рівень неадекватності і невідповідності викликам сьогодення – зовнішнім і внутрішнім загрозам. Те саме гаяння дорогоцінного часу і розмін життів українців на особисту вигоду і особисту владу.

Нові політики зі «Слуги народу» обрали стару систему. Система надала їм прихисток від їх власної некомпетентності, але за це відібрала у них суб’єктність і помістила їх у повну залежність від себе. Тепер, через рік після тріумфу, «нова команда» є лише лялькою в руках у тих самих ляльководів, що не тільки нікуди не поділися, але й навіть продовжують зміцнювати свої позиції у реальній владі у нашій країні.

Для власників зброї та законослухняних громадян, які чекають на реалізацію свого конституційного права на збройний самозахист, це матиме свої наслідки.

Всім відомо, що керівництво Комітету ВРУ з питань правоохоронної діяльності та більшість членів комітету є представниками саме «Слуги народу».

Під їх керівництвом, після всіх тривалих дискусій, фахових обговорень, надання незаангажованих висновків наукових закладів, аргументованих доповідей співавторів законопроектів, народних депутатів, представників профільних організацій – із принципових позицій, фактично врахованими у кінцевій версії тексту законопроекту лишилися лише вимоги представників Міністерства внутрішніх справ.

Найважливіші для зброярської спільноти і взагалі громадян воюючої та потопаючої в криміналі країни вимоги, зауваження та пропозицій до комплексного законопроекту «Про зброю» були нахабно проігноровані комітетом.

Відповідно до поточного нав’язаного комітетом і МВС «компромісного» проекту закону, який вже збираються зареєструвати найближчим часом, громадяни зіштовхнуться із суттєвими складнощами та штучними перешкодами у використанні власної зброї, вирішенні питань власної безпеки, збройного самозахисту тощо.

Жодне з важливих для всіх нас питання, як то: право громадян на повноцінне володіння короткоствольною нарізною вогнепальною зброєю, носіння зброї з метою самозахисту, спільна власність на зброю, зменшення корупційних ризиків з боку МВС щодо дій з Реєстром, звуження неадекватно широких повноважень МВС, достатні але розумні обмеження віку володіння зброєю тощо – нав’язаний «компромісний» законопроект не вирішує.

Всі попередні домовленості із парламентарями скасовано. Діалог із суспільством в комітеті завершено. Під тиском МВС та їх депутатів-лобістів зі «Слуги народу» вимоги громадян України проігноровано.

Тепер ми мусимо сказати вголос: вони «зробили» не стару систему, а громадян України.

Тож ми закликаємо власників зброї, спортсменів, мисливців, працівників приватного охоронного сектору, виробників, імпортерів, військових, ветеранів АТО та підписантів обох Петицій дати гідну оцінку діяльності «слуг народу» на прийдешніх місцевих виборах.

Вони мають понести політичну відповідальність.

Вони не «почули» нас щодо Закону про зброю, ми маємо не «побачити» їх на виборах!

Жодного голосу кандидатам партії «Слуга народу» на місцевих виборах!

#будьХтоКрімСН

P.S. Врешті-решт, надійшла відмазка відповідь на наш лист від голови комітету Д. Монастирського, що вкотре підтверджує все вищевикладене.

Джерело: УАВЗ

Фото zbroya.info



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.