​Слідчі ДБР затримали нацгвардійця за підозрою в умисному вбивстві мешканця Охтирки

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, затримали військовослужбовця однієї із частин Національної гвардії України, яка дислокується у Сумській області.


Як повідомляє прес-служба ДБР, за попередньою інформацією 15 жовтня 2020 року у м. Охтирка зник 31-річний місцевий мешканець. Наступного дня із відповідною заявою до поліції звернувся родич зниклого. У будинку, де мешкав зниклий чоловік, правоохоронці виявили сліди бурого кольору, схожі на кров, та інші сліди злочину. Крім того, встановлено відсутність автомобілю, яким користувався зниклий.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів встановлено, що до зникнення чоловіка може бути причетний військовослужбовець.

16 жовтня 2020 року його затримано на викраденому автомобілі.

Мотивом злочину могли стати корисливі наміри, адже нацгвардієць знав, що чоловік нещодавно продав автомобіль, а вдома зберігав готівку.

Тіло зниклого виявлено у лісосмузі на глибині близько 1 метра. Встановлено, що смерть настала від численних тілесних ушкоджень в область голови, шиї та спини.

Під час обшуку за місцем проживання затриманого виявлено та вилучено 2100 доларів США, які належали вбитому.

18 жовтня 2020 року військовослужбовцю повідомлено про підозру в умисному вбивстві, вчиненому з корисливих мотивів, та незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому з проникненням у приміщення (ч. 2 ст. 115 та ч. 2 ст. 289 КК України). Того ж дня, ухвалою Октябрського районного суду м. Полтави, підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Таким чином, завдяки вчасним та правильно скоординованим діям слідчих ДБР, співробітників управління карного розшуку та Охтирського ВП ГУНП в Сумській області, прокурорів військової прокуратури Сумського гарнізону по «гарячих слідах» розкрито вбивство, вчинене в умовах неочевидності.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна у випадку, передбаченому пунктом 6 частини другої цієї статті.

Досудове розслідування кримінального провадження перебуває на контролі керівництва ТУ ДБР у м. Полтаві.

Фото dbr.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.