​Обстріл будівлі українського телеканалу - підозрюють колишнього народного депутата України та двох спільників

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора організатору – колишньому народному депутату України та двом виконавцям обстрілу будівлі українського телеканалу повідомлено про підозру за фактом терористичного акту (ч. 2 ст. 258 КК України), повідомляє прес-служба ОГП.


За даними слідства, колишній народний депутат України в липні 2019 року організував обстріл будівлі українського телевізійного каналу з протитанкового гранатомету. Для цього він залучив двох учасників підпорядкованого йому не передбаченого законами України збройного формування. У червні 2019 року вони провели розвідку місцевості поблизу будівлі телеканалу для визначення оптимального способу вчинення теракту, шляхів відходу з місця злочину, наявності камер відеоспостереження тощо. Також екс-депутат організував передачу грошей з метою придбання транспорту та інших засобів, необхідних для вчинення злочину. За його задумом вони мали придбати автомобіль, «начинити» його вибухівкою та підірвати біля будівлі телеканалу у попередньо визначений час. Згодом виконавці злочину переконали його вчинити терористичний акт шляхом обстрілу будівлі телеканалу з протитанкового гранатомету.

Вчинення цього злочину одразу було використано представниками держави-агресора у гібридній війні проти нашої країни.

Під час проведення обшуків за місцями проживання організатора та виконавців злочину правоохоронці виявили та вилучили транспорт і засоби вчинення протиправних дій.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Нагадаємо, колишній народний депутат України вже є підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом створення та керівництва не передбаченого законом воєнізованого збройного формування (ст. 260 КК України) і з кінця березня 2021 року утримується під вартою.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюється Головним управлінням СБУ в м. Києві та Київській області.

Фото gp.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.