​СБУ викрила зловмисників, які пропонували офіцеру Служби «кришувати» контрабанду з ОРДЛО

Служба безпеки України викрила протиправну діяльність групи осіб, які займалися контрабандою товарів з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей. Зловмисники пропонували співробітнику СБУ «кришувати» їхні поставки через акваторію Азовського моря. Офіцер спецслужби відмовився, і у ході спецоперації зловмисників викрито, їм готується повідомлення про підозру, інформує прес-центр СБ України.


Задокументовано, що співробітнику СБУ пропонували неправомірну вигоду за партію тютюнових виробів. Мова йшла про 400 ящиків продукції, яку виготовили на тимчасово окупованій території. Вартість такої партії на чорному ринку становить майже 3 млн грн (близько $110 тис. за нинішнім курсом).

Зловмисники просили сприяння офіцера СБУ у безпечному переміщенні товарів на підконтрольну уряду територію Донецької області. Контрабанду хотіли переправити через акваторію Азовського моря. За таке «кришування» пропонували хабар у $5 тис.

У межах контролю за вчиненням злочину задокументовано надання неправомірної вигоди співробітнику Головного управління внутрішньої безпеки СБУ (ГУ ВБ СБУ) у сумі $5 тис. Вирішується питання про оголошення зловмисникам підозри.

Наразі триває огляд місця події, під час якого вилучаються незаконно ввезені тютюнові вироби та транспортні засоби. Крім того, здійснюються заходи для визначення інших можливих учасників протиправної діяльності.

Заходи із викриття зловмисників проводило Головне управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з Головним управлінням Національної поліції в Донецькій області, Державною прикордонною службою України та за процесуального керівництва Маріупольської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об‘єднаних сил.

Фото ssu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.