​СБУ викрила чиновницю однієї з міських рад Одещини на системних вимаганнях хабарів з підприємців

Служба безпеки України викрила очільницю Управління економіки однієї із міських рад Одещини на корупційній схемі. Чиновниця запровадила схему вимагання «відкатів» у місцевих підприємців, які виконували роботи, що фінансуються з місцевого бюджету. Зловмисниця оцінювала свої «послуги» у 10-15% від загальної вартості робіт, повідомляє прес-центр СБ України.


Зокрема, йдеться про Програму фінансової підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Частина робіт з модернізації житлового фонду, згідно з цією програмою, фінансується з місцевого бюджету.

За даними слідства, посадовиця відмовлялася погоджувати без «відкату» документацію на виконання таких робіт і погрожувала створити штучні перешкоди у проходженні встановлених процедур.

Натомість тим, хто погоджувався сплачувати «данину», гарантувала максимальне сприяння, посилаючись на «зв’язки» в керівництві міста.

Правоохоронці затримали чиновницю згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України після отримання хабаря у розмірі 255 тис. грн. Ця сума становила 15% від усієї вартості робіт з модернізації ліфтів на трьох об’єктах міста на загальну суму майже 1,7 млн грн.

Раніше, у грудні минулого року, співробітники СБУ задокументували отримання чиновницею від цього ж підприємця хабаря у розмірі 56 тис. грн, що становило 10% від вартості робіт з модернізації електропостачання.

У ході обшуків, проведених за місцем роботи та за адресою мешкання зловмисниці, правоохоронці виявили та вилучили майже пів мільйона грн. готівкою, ймовірно, отримані незаконним шляхом.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмисниці про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Триває слідство для встановлення всіх обставин та осіб, причетних до функціонування корупційної схеми.

Заходи із викриття кримінального правопорушення проводили співробітники СБУ в Одеській області за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Фото ssu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.