​СБУ затримала агента рф, який «зливав» позиції ЗСУ у Бахмуті, та викрила на співпраці з ворогом одного з керівників «Укренерго»

Служба безпеки у результаті слідчо-оперативних дій задокументувала злочинну діяльність начальника одного з регіональних підрозділів Національної енергетичної компанії «Укренерго». Перебуваючи на тимчасово окупованій території Донеччини, посадовець добровільно погодився співпрацювати з ворогом та обійняв посаду очільника так званих «Маріупольських магістральних мереж днр». Після «призначення» він передав окупаційній адміністрації активи захопленого об’єкта та організував від’єднання його потужностей від Об’єднаної енергосистеми України, повідомляє прес-центр СБ України.


Наразі зраднику повідомлено про підозру у пособництві державі-агресору. Тривають комплексні заходи для його затримання і притягнення до відповідальності.

На Донеччині контррозвідники СБУ затримали ворожого агента, який збирав розвіддані щодо позицій артилерії та інших бойових підрозділів ЗСУ в районі Бахмута.

Встановлено, що інформатор був завербований кадровим співробітником російських спецслужб. Замовників також цікавила інформація щодо наслідків ворожих ракетних ударів по місту та перебування представників міжнародних організацій в регіоні.

У Києві військова контррозвідка СБУ встановила місцезнаходження і затримала бойовика терористичного угруповання «восток». Він брав активну участь у захоплені українських військових об’єктів у тимчасово окупованому Донецьку.

За даними слідства, затриманим є колишній заступник командира підрозділу Національної гвардії України, який у 2014 році приєднався до лав незаконних збройних формувань так званої «днр». Там його призначили інструктором з бойової та спеціальної підготовки терористів.

Тривалий час зловмисник переховувався від правосуддя на тимчасово окупованих територіях сходу нашої держави, але згодом переїхав до Києва та влаштувався в одну зі столичних охоронних фірм.

У Миколаївській області співробітники військової контррозвідки та Миколаївського управління СБУ ліквідували канал збуту зброї та боєприпасів, викрадених поблизу лінії південного фронту.

У зловмисників вилучено дві реактивні протитанкові гранати РПГ-22 і автомат Калашникова з набоями. Вони намагались продати зброю представникам кримінальних кіл.

Наразі торгівців затримано, їм повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За викритими фактами протиправної діяльності тривають заходи для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Фото ssu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.