​СБУ затримала 4 агітаторів, які вихваляли рашизм: серед фігурантів - соратниця колаборантки Монтян

Служба безпеки нейтралізувала ще одну мережу прокремлівських агітаторів, які діяли у різних регіонах України. Зловмисники виправдовували збройну агресію рф, закликали до захоплення всієї території нашої держави і дискредитували Сили оборони, повідомляє прес центр СБ України.

Так, на Миколаївщині:

затримано 52-річну жительку Первомайська, яка дистанційно працювала на колаборантку Тетяну Монтян.

Для її Телеграм-каналу із загальною аудиторією понад пів мільйона підписників фігурантка готувала псевдонаукові дописи про війну в Україні.

Поплічниця Монтян у своїх публікаціях намагалась максимально «відбілити» повномасштабне вторгнення рф, називаючи його «вимушеною реакцією кремля».

У Харкові:

затримано посадовицю метрополітену, яка поширювала серед своїх колег кремлівські наративи щодо збройної агресії проти України.

Задокументовано, як ворожа агітаторка запевняла оточуючих у тому, що, починаючи з 2014 року і по сьогодні, в нашій державі триває «громадянський конфлікт».

У Києві:

затримано охоронця столичного автопаркінгу, який позиціонував себе прихильником путіна.

За даними слідства, киянин поширював на власній сторінці в «Однокласниках» заклики на підтримку очільника кремля та продовження війни проти України.

Також у столиці викрито місцеву б’юті-блогерку, яка на своїх каналах у соцмережі TikTok поширювала фейки про війну в Україні.

Зокрема, вона заперечувала повномасштабне вторгнення росії і присутність окупаційних угруповань рф на території нашої держави.

За всіма викритими фактами тривають розслідування у межах кримінальних проваджень, розпочатих за двома статтями Кримінального кодексу України:

ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);

чч. 2, 3 ст 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в м. Києва та Київській, Харківській, Миколаївській областях за процесуального керівництва обласних прокуратур.

Фото ssu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.