Киян продовжують судити за протистояння вандалам

 
15 березня 2010 року, о 14.00 у Шевченківському районному суді міста Києва продовжиться розгляд справи за позовом ТОВ «Інвестиційно будівельна група» проти п’яти мешканців вулиці Гончара 17-23. Кияни вже другий рік поспіль активно виступають проти скандального зведення елітного десятиповерхового комплексу (Fresco Sofia) у буферній зоні заповідника «Софія Київська», через що на них за допомогою судових позовів намагається тиснути забудовник.

Здавалось би, всі обставини на боці жителів і проти забудови. Так, 2 березня 2010 року Київрада прийняла  рішення «Про зупинення будівельних  робіт на вул. О. Гончара, 17-23». Таке рішення підтримали 102 депутати Київради. Проти цього будівництва, наполягаючи на остаточному його зупиненні, висловлюються експерти Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та Міжнародної ради з питань пам’яток та визначних місць (ІКОМОС). Національна комісія України у справах ЮНЕСКО офіційно звернулася до Міністерства культури і туризму України, до Державної служби з питань національної культурної спадщини та до Київської міської державної адміністрації з вимогою негайного припинення всіх робіт на вищезгаданому об’єкті. У разі ігнорування зазначених застережень, Софія Київська та Києво-Печерська лавра, що розглядаються ЮНЕСКО під одним номером об’єктів всесвітньої культурної спадщини, можуть бути внесені до списку об’єктів, що знаходяться під загрозою, до так званого «Чорного списку ЮНЕСКО».

Однак, рішення виконавчої влади та міжнародних організацій з охорони культурної спадщини не знаходять відгуку у діяльності ТОВ «Інвестиційно-будівельна група». Будівельні бригади на Гончара 17-23 не припиняють робіт ні вдень, ні вночі, агресивно продовжуючи небезпечну для Києва забудову. А передчуваючи шалені збитки, якими має завершитись проект цієї незаконної забудови для інвестора, 15 березня у Шевченківському райсуді столиці юридичні представники ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» ще завзятіше намагатимуться відсудити у борців за Київ 560 тис. грн. збитку, нібито завданого під час акції протесту.

 Нагадаємо, що вже понад півтора роки проти цього будівництва тривають протести киян. 10 серпня 2009 р. суддя С.О. Зубков, що головує в третьому судовому процесі проти мешканців, видав неправомірну ухвалу, згідно якій відповідачам Євгенії Бєлорусець, Ірині Нікіфоровій, Ігорю Супруну, Сергію Чайці та будь-яким іншим особам, забороняється вчиняти будь-які дії, спрямовані на недопущення здійснення ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» будівництва за адресою Гончара, 17-23. Це рішення суду суперечить конституції України, а саме статті 39 Конституції України, що передбачає право на вільне вираження своїх переконань .
 
 26 серпня 2009 року Апеляційний суд Києва довів законність акцій протесту проти будівництва на Гончара, 17-23 та відмовився задовольнити позовні вимоги забудовника. Втім, в серпні 2009 ТОВ «Інвестиційно-будівельна група» виступила з новим позовом проти мешканців вулиці Гончара. При чому сума збитків, що фігурує у позові, зросла зі 140 до 560 тис. грн.
 
 Представники громадськості закликають усіх мешканців столиці та журналістів прийти на слухання, щоб підтримати киян, яким не байдуже їхнє місто! Початок слухання о 14.00. Суддя С.О.Зубков.

Ірина НІКІФОРОВА



Коментарі

  +0 #1 Васек 13 мар. 2010 г., 17:48:08
Судью Зубкова уволить и судить. Все решения судьи Зубкова отменить. Строительство запретить и обязать застройщика провести работы по восстановлению плодородного слоя земли.
  +0 #2 Александр 13 мар. 2010 г., 17:56:55
У нас судьи творят что хотят совершенно безнаказанно , участвуют в рейдерстве, пользуются услугами лжесвидетелей, используют ксерокопии липовых документов , как настоящие документы... В этой стране цивилизованной судебной , как и любой другой власти не будет никогда.
  +0 #3 Украинец 13 мар. 2010 г., 18:15:14
Оригинальное у нас правосудие - судью, которого уже уличили в, как минимум, неправомерном вынесении решения по даному делу, сново ставят вести рассмотрение. Наверное, как и в историях с Печерским судом, это комуто очень выгодно и этот кто-то достаточно высоко стоит, чтобы влиять на принятие решений. Вот только в нормальном цивилизованном государстве, к чему вродебы так стремится Украина, такие судьи уже давно никогда ничего бы не рассматривали, а заказчики уже давно поменялись бы местами с ответчиками. Но это в нормальном и вы правовом.
  +0 #4 мп 13 мар. 2010 г., 18:18:03
Пересмотр структуры судов Украины неизбежен. Суд должен быть судом, а не бизнес-придатком.
  +0 #5 Lawer 13 мар. 2010 г., 18:30:39
люди, о каком правосудии вы говорите??!! неужели вы не понимаете, что нами правят бандиты??!! все политики бандюганы, на места госслужащих и властьимущих они назначают своих "шестерок", которые потом давят народ. а народ просит защиты от этих "шестерок" у ихних же покровителей. так что не ожидайте справедливости. защищайте свое, пока есть силы.
  +0 #6 Руслан 13 мар. 2010 г., 19:29:37
Люди, подивіться на Європу... При розвинутому громадянському суспільстві, судових та правоохоронних органах європейці, для відстоювання своїх прав, можуть взяти до рук не лише плакати. Бидло, яке при владі, зрозуміє лише силу народу (все інше вони купили). Отже, необхідно обєднуватися та боротися за майбутнє наших дітей.
  +0 #7 Злой 13 мар. 2010 г., 19:38:55
Господь бог создал всех людей разными, а полковник Кольт сделал их равными.
  +0 #8 Игорь 13 мар. 2010 г., 21:48:45
Мочить. Однозначно.
  +0 #9 Анархист 13 мар. 2010 г., 22:12:20
Игорь прав.
  +0 #10 сам 13 мар. 2010 г., 22:20:39
А раньше подобные им рыли каналы,тысячами,пачками.Что не заслуженно ?
  +0 #11 вольф 13 мар. 2010 г., 22:22:41
потому-то и принимается закон об оружии - страшно им сукам, а пока они себе стволы покупают и дарят
  +0 #12 пророк 13 мар. 2010 г., 22:29:02
О какой справедливости вы говорите? Эту стройку "курирует" некто В.Ф.Янукович, при начале строительства лидер партии Регионов, а теперь...

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.