Тюремники планують силою доставити Юлію Тимошенко в суд

sprava scherban

 

Захисник екс-прем'єр-міністра України Андрій Кожем'якін не виключає, що влада намагатиметься силоміць доставити Юлію Тимошенко до Києву на завтрашнє засідання суду, на якому планується допросити свідка у новій сфабрикованій справі про вбивство у 1996 році народного депутата Євгена Щербаня.


"Із власних джерел у нас є інформація, що влада планує провести таку акцію… І є досить велика вірогідність, що Юлія Тимошенко буде доставлятися до Києва для участі у судовому засіданні", - сказав Андрій Кожем'якін.

Захисник екс-прем'єра при цьому підкреслив, що Юлія Тимошенко не відмовляється, а не може брати участь у судових засіданнях у зв’язку з перебуванням на стаціонарному лікуванні у медичній установі. "Є пункт п'ятий статті 138 Кримінального процесуального кодексу. В ньому йдеться про те, що людина, яка знаходиться на стаціонарному лікуванні, не може бути викликана будь-ким - слідчим, прокурором, або суддею", - пояснив він.

"Юлія Тимошенко готова брати участь у засіданнях суду. Більше того, вона готова брати участь у процесуальних діях при допитах тих нібито свідків, яких повикопували із підвалів, але тільки тоді, коли стан здоров'я дозволить їй це зробити. І по-друге, коли вона буде підготовлена, тобто їй будуть надані всі матеріали, всі томи справи. Якщо пенітенціарна служба і керівництво колонії за рішенням суду вважають, що треба приймати рішення і привозити її силою, то нехай вони таке рішення приймають, але є закон, який необхідно виконувати", - наголосив Андрій Кожем'якін.

Як відомо, Печерський районний суд Києва переніс з 7 на 13 лютого на 14.00 проведення слідчих дій у досудовому розслідуванні справи про вбивство народного депутата Євгена Щербаня. Слідчий суддя у справі Оксана Царевич також постановила забезпечити доставлення Юлії Тимошенко на судове засідання, повідомляє tymoshenko.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.