Іноземні лікарі констатували тяжкий стан здоров'я Юлії Тимошенко

Сергій Власенко. Фото з відеоролика youtube.comЗахисник екс-прем'єр-міністра України Сергій Власенко заявляє, що німецькі та канадські лікарі, за результатами обстеження Юлії Тимошенко, констатували тяжкий стан її здоров'я.

"Німецькі та канадські лікарі абсолютно чітко констатували тяжкий стан здоров'я Юлії Тимошенко, констатували проблеми зі спиною, про які і екс-прем'єр, і захист говорили протягом чотирьох місяців", - сказав Сергій Власенко.

За його словами, реальний стан здоров'я Юлії Тимошенко був відомий чиновникам Міністерства охорони здоров'я України. "Але МОЗ пропонував у вигляді лікування лікувальну фізкультуру, і навіть забороняв милиці, а незалежні лікарі говорять про необхідність серйозного комплексного лікування, не виключаючи оперативне втручання. Приблизно до таких висновків прийшли німецькі та канадські лікарі", - уточнив він.

Захисник екс-прем'єра повідомив, що Юлія Тимошенко досі не ознайомлена з результатами обстеження лікарями міжнародної медичної комісії, яку було сформовано за пропозицією урядів Канади та Німеччини. "Юлія Тимошенко тримала конверт (з висновками німецьких лікарів – ред.) декілька хвилин. У неї забрали цей конверт", - додав Сергій Власенко.

"Як тільки ми отримаємо висновки німецьких та канадських лікарів, ми частину оприлюднимо", - підкреслив він.

Водночас, за його словами, за попередніми висновками лікарів, Юлії Тимошенко потрібне спеціалізоване комплексне лікування. "І таке лікування неможливо в умовах тюрми, бо це серйозне лікування", - зазначив захисник.

Сергій Власенко також заявив, що чиновники Міністерства охорони здоров'я України уже зараз намагаються маніпулювати результатами обстеження Юлії Тимошенко.

"Протягом цих двох днів за стінами Качанівської колонії відбувалося дійство, яке дуже важко назвати нормальною роботою медичної комісії. Чиновники МОЗу, зокрема, йдеться про заступника міністра Раїсу Моїсеєнко і про пана Полякова, який є керівником медичного департаменту Державної пенітенціарної служби. З їх боку на Юлію Тимошенко і на іноземних лікарів чинився тиск з вимогою порушення базового принципу конфіденційного спілкування лікаря з пацієнтом. Вони вимагали шантажем, погрозами припинити роботу комісії, розголошення інформації про стан її здоров'я чиновникам від МОЗу", - підкреслив він.

Захисник додав, що такі дії можна розцінити як злочин, за який передбачена кримінальна відповідальність. "Як тільки передали конверт тюремникам, почалися якісь незрозумілі витоки. Це є пряме втручання у приватне життя, це є кримінально караний злочин", - заявив Сергій Власенко.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.