​У турецькій провінції Малатья стався землетрус магнітудою 5,9. Епіцентр землетрусу знаходився в місті Кале, постраждалих немає

Як повідомляють на сайті Управління із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при уряді Туреччини (AFAD), поштовхи було зафіксовано о 10.46 за місцевим часом. Епіцентр землетрусу знаходився в місті Кале. Осередок залягав на глибині 10,7 кілометрів, передає турецьке інформагентство Анадолу.

Городяни поспіхом залишили домівки й офіси та зібралися в найближчих парках і площах.

Поштовхи відчувалися в провінціях Шанлиурфа, Адияман, Кіліс, Газіантеп і Кахраманмараш.

Низка пошкоджених будівель у Кале оточена, вжито посилених заходів безпеки.

Губернатор провінції Малатья Седдар Явуз заявив, що інформації про постраждалих не надходило.

За його словами, в Кале ще до землетрусу було знесено всі аварійні будівлі, крім тих, щодо яких тривають судові тяжби. Однак, і ці будівлі давно евакуйовані, уточнив Явуз.

«Ми теж бачили в соціальних медіа кадри будівлі, що обвалилася, але це старі знімки, нами тоді було здійснено контрольоване знесення. Отже, просимо громадян не поширювати недостовірні знімки, які можуть викликати паніку», - сказав він.

Явуз зазначив, що на місцях після землетрусу проводять перевірку, поки що відомостей про жертви, постраждалих або руйнування не надходило, люди просто злякалися.

При цьому губернатор закликав громадян не наближатися до евакуйованих раніше аварійних будівель.

Явуз додав, що заняття в школах на один день скасовано з міркувань безпеки.

Глава муніципалітету Малатьї Самі Ер сказав «Анадолу», що інформації про постраждалих також не надходило, роботи на місцях тривають.

Глава регіонального відділення AFAD Алі Алтиндал підтвердив відсутність інформації про постраждалих і руйнування.

Кадри землетрусу в місті показав місцевий телеканал Er Tv, який у цей час вів мовлення в прямому ефірі. А відеокамери зафіксували момент паніки городян під час землетрусу.

Тим часом глава МВС Туреччини Алі Єрлікая повідомив, що внаслідок землетрусу частково обвалення сталося в одній будівлі в Малатьє, в одній - в Шанлиурфі та в одній - в Елязизі, потерпілих і матеріальних збитків немає.

До Центру надання екстреної допомоги надійшло 374 дзвінки, у 33 випадках громадяни зверталися по допомогу, додав міністр.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Ведучий Ігор Гаврищак та полковник ЗСУ у запасі й військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 17 жовтня обговорили актуальні теми:

детальніше

Опитування

Чи підтримуєте Ви ідею влади продавати українські безпілотники за кордон?

Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.