В Україні ініціювали створення громадянської мережі «Український дім»

sekela ukrdim

 
Сьогодні стало відомо, що один із голодуючих перед «Українським домом» Руслан Секела припиняє свою форму протесту та разом з іншими мітингувальниками переходить до більш дієвого способу спротиву діям влади. Один з перших кроків - формування громадянської мережі «Український дім», завданням якої стане боротьба за українську мову по всій Україні.


Зокрема, Руслан Секела заявив: «Я припиняю голодувати та разом із моїми побратимами оголошуємо про перехід до іншої форми протесту, а саме – до створення по всій Україні громадянської мережі «Український дім» для боротьби з режимом Януковича та захисту української мови».

Як повідомили учасники акції, дана форма спротиву себе вичерпала та перестала бути протестом у повному розумінні цього слова.

«Ми вважаємо, що акція повинна трансформуватись у більш активну форму опору діям влади. Сьогодні на позиціях голодувальників та учасників, від їхнього імені, почали спекулювати різні політики і від влади, і від опозиції», - зазначили протестувальники.

Учасники акції протесту під «Українським домом» довели, що українські громадяни здатні самостійно, без участі політиків, об’єднуватись та боротись з режимом за свої конституційні права.

Приміром, Руслан Секела наводить дві причини, чому він вирішив змінити свою форму протесту:

1. Акцію перевели у формат «концерту», вона стала культурологічною та перестала реалізувати основне завдання максимально мобілізувати українців для боротьби за мову.

2. На акції почали спекулювати та використовувати її ідею захисту мови у власних цілях люди від влади та опозиційні політики.


«Я не хочу, щоб мої переконання, мою віру та принципи людей, що тут стоять за мову, використовували для боротьби Партії регіонів проти опозиції. Заяви оргкомітету акції про ультиматум опозиції - це типовий приклад, як «регіонали працюють» на пониження рейтингу опозиції, а маніпуляції з оприлюдненням списків голодувальників повністю дискредитують оргкомітет акції, перетворюють світлу ідею боротьби на балаган» - повідомив Руслан Секела.

Також він наголосив, що патріотична громадянська мережа «Український дім» буде аполітичною, вона складатиметься лише з простих громадян, котрих не потрібно переконувати виходити на протест під чиїмись гаслами. Основне завдання громадянської мережі буде - максимальна мобілізація людей на боротьбу з режимом Януковича.

За словами Руслана Секели, люди, патріоти своєї країни, сьогодні повинні самоорганізуватися та чинити спротив режимові Януковича. Декілька голодуючих під «Українським домом» не зупинять руйнівної сили вихору під назвою «Партія регіонів». Треба розуміти, що мільйонні протести складаються з одиничних «ні». Тому прошу всіх натиснути «кнопку «ні» у своєму серці та зупинити програму неминучої загибелі української мови та української держави, повідомляє прес-служба ВК «Наступ».



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.