УАВПП звертається до всіх представників медіа з проханням підтримати вето на закон №3879 діями

3879

 
Шановні видавці та журналісти, настав момент, коли спільні дії всіх і кожного є необхідними. 16 січня Верховна Рада України прийняла нормативний акт, спрямований проти свободи слова та демократії. На сьогодні практично всі правозахисні організації в Україні та закордоном засудили прийнятий Верховною Радою закон №3879, як антидемократичний та такий, що веде нас до диктатури. Єдиною перешкодою до набуття законом сили все ще залишається підпис Президента України, що має право ветувати закон. Станом на 12 00 17.01.2014 року відсутня офіційна інформація про підписання закону Президентом, тому ми маємо діяти.


Ми просимо вас невідкладно докласти зусиль для того, щоб цей закон не було підписано Президентом. ЗМІ є першим виразником суспільної думки, ЗМІ інформують та пояснюють громадянам дійсний зміст подій, що відбуваються в державі. Прийнятий 16 січня закон для ЗМІ означатиме: 1) кримінальну відповідальність за критику будь-кого у ЗМІ (Кримінальний кодекс України (ККУ) Стаття 151-1 Наклеп), 2) кримінальну відповідальність за виступи проти влади у будь-якій формі, у тому числі статті про такі виступи (Стаття 110-1 ККУ. Екстремістська діяльність), 3) кримінальну відповідальність за розслідування/висвітлення незаконної діяльності представників правоохоронних органів чи суду (Статті 343,376 ККУ), 4) Поширення гарантій недоторканності на родичів та пов’язаних осіб суддів. (статті 1-3 Закону України «Про державний захист суддів, працівників апарату суду і працівників правоохоронних органів»), 5) обов’язок ЗМІ, що діють в Інтернет, обов’язково реєструватися (стаття 5 Закону України "Про інформаційні агентства"), 6) право чиновників без суду закривати інформаційні веб сайти (статті 18-19 Закону України «Про телекомунікації»), 7) заборону інститутам громадянського суспільства, що діють за підтримки міжнародних організацій, приймати участь у політичній діяльності держави (стаття 1 «Про громадські об'єднання». Ми просимо Вас аналізувати прийнятий акт та негайно, публікаціями у виданнях, соц. мережах тощо та особистими зверненнями до Президента України вимагати вето на Закон №3879. УАВПП.

Українська асоціація видавців періодичної преси



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.