Лікарі пікетуватимуть Апеляційний суд міста Києва

oleksiy tutov

 

6 лютого 2014 року об 11.30 відбудеться пікетування Апеляційного суду м. Києва (вул. Солом’янська, 2-А), де розглядатиметься апеляційна скарга волонтера медичної мобільної бригади Олексія Тутова на рішення суду про обрання щодо нього запобіжного заходу (60 діб тримання під вартою в СІЗО).


Про це «Конфліктам і законам» повідомив Ігор Марковський, помічник Ольги Богомолець.

Тутов Олексій Юрійович 1987 р.н. працював на добровільних засадах (волонтером) у складі мобільних медичних бригад Медичної служби Штабу національного спротиву з середини грудня 2013 року, попередньо закінчивши відповідні навчальні курси.

Всупереч нормам міжнародного права Олексій Тутов був затриманий представниками «Беркуту» 22 січня 2014 року під час надання медичної допомоги постраждалим біля барикад на вул. Грушевського. Олексій був у екіпіровці волонтерів-медиків (біла футболка з червоним хрестом на грудях і спині поверх верхнього одягу) та мав при собі сумку з медикаментами.

Медична служба Штабу національного спротиву виступає проти переслідування волонтерів, які надають медичну допомогу та вимагає негайного звільнення Олексія Тутова з СІЗО!

Просимо усіх небайдужих громадян підтримати, а журналістів висвітлити акцію на підтримку людини, що ризикувала власним життям заради збереження життя та здоров’я інших громадян.


oleksiy tutov2



Коментарі

  +0 #1 Костянтин 5 февр. 2014 г., 15:56:27
Має бути негайне звільнення Олексія, якщо влада не бажає вдарити обличчям у лайно перед усім світом
  +0 #2 Тарас 5 февр. 2014 г., 16:29:09
Ми , саме 22 січня , з медиками та волонтерами працювали в медпункті по Грушевського.Підчас штурму почали приносити поранених.Було кілька поранених,котрим хірурги надавали кваліфіковану меддопомогу.В приміщення почав надходити газ після кинутих гранат.Охорона зачинила двері.Беркутівці розбивши шкло кинули в приміщення медпункту кілька гранат(не менше трьох).Друзки розбитого шкла і дим!!! Згідно з планом на екстрені випадки, кілька охоронців вивели медперсонал запасним виходом.В медпункті залишалися лежачі поранені та лікарі - хірурги,операційні медсестри.Де це бачено???Свої в своїх?Кого цей суд судить?????????Не тих судять!!!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.