Судова тяганина над руйнівниками Бессарабського Лєніна досі триває

12 січня 2011 року суд у справі щодо Миколи Коханівського, Андрія Тарасенка, Олександра Задорожного, Івана Срібного та Богдана Франта, які обвинувачуються у пошкодженні пам'ятника Лєніну на Бессарабській площі – було перенесено.
 
 
Засідання Шевченківського райсуду міста Києва не відбулося через те, що до суду не з’явився Андрій Тарасенко, якого 9 січня затримали слідчі Івано-Франківського управління міліції. Суд ухвалив рішення відкласти засідання на 19 січня 2011 року на 10-30, а також застосувати примусовий привід до Андрія Тарасенка.
 
На пікетування суду над українськими патріотами зібралося близько півсотні киян – представників ВО «Свобода» та інших патріотичних організацій.
 
«Слідчий, який відповідав за затримання Андрія Тарасенка, вчора у телефонній розмові зазначив про те, що його керівництво повідомило суд, що Андрій Тарасенко не зможе з’явитися до суду у зв’язку із затриманням. Але насправді жодні документи, які це підтверджують, до суду не надійшли.
 
Більше того, зараз немає жодної інформації про те, де перебуває Андрій Тарасенко. Слідчий з Івано-Франківського обласного управління міліції зазначив про те, що Андрія передають у розпорядження Запорізького управління міліції. Проте у телефонній розмові запорізький слідчий мені не надав жодної інформації, куди він доправляє Тарасенка і яка підстава його затримання.
 
Отже сьогодні суд ухвалив рішення про примусовий привід Андрія Тарасенка. Таким чином, можливо, що на наступному засіданні буде здійснена спроба змінити міру запобіжного заходу для Андрія з підписки про невиїзд на утримання під вартою», - зазначив адвокат українських націоналістів Сидір Кізін.
 
Голова «Студентської Свободи» Руслан Андрійко додав: «Ми сьогодні розуміємо, що окупаційна влада на чолі з Януковичем-Азаровим розпочала системні масові репресії проти українців. Тому ми прийшли висловити підтримку нашим побратимам, також підтримати людей, які сьогодні піддаються репресіям – керівництву Запорізької «Свободи», Тризубу. Адже ми розуміємо, що завтра розпочнуть репресувати тих, хто носить вишиванку, говорить українською мовою та називає себе українцем.
 
Знаково, що сьогодні під час акції на підтримку Миколи Коханівського та його побратимів було вдвічі більше представників правоохоронних органів, ніж самих активістів. Такою увагою окупаційна влада демонструє зневажливе ставлення до свого народу та розцінює його як ворогів. Замість того, щоб боротися з вбивцями, злочинцями, корупціонерами режим Януковича-Азарова-Табачніка веде активну боротьбу проти українців. Власне ситуація, яка сьогодні склалася, покликана на те, щоб обезголовити протестний рух в Україні та позамикати у в’язницях усіх лідерів націоналістичного руху в Україні і таким чином перетворити українське суспільство в інертну та безініціативну масу, яка буде виконувати усі забаганки кремлівських прислужників при владі.
 
Хочемо попередити владу, якщо вона відбере у нас можливість вести легальну боротьбу: проводити мітинги та акції протесту, ми залишаємо за собою право боротись проти українофобів підпільними методами».
 
Як повідомив свободівець Руслан Андрійко, сьогодні зранку додому до журналістки Олени Білозерської, яка відома своїми репортажами з резонансних подій, зокрема руйнування пам'ятника Лєніну у Києві на Бессарабці, Маршів УПА, акцій "автономних правих" та багатьох інших, прийшли міліціонери та провела обшук у її квартирі. У журналістики було вилучено всю оргтехніку, фото-, відео, аудіоапаратуру, а також мобільний телефон, повідомляє прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».


Коментарі

  +0 #1 Василько 12 янв. 2011 г., 16:24:49
Тих "українців", що пошкодили памятник Леніну, давним давно потрібно було відправити куди слід.
  +0 #2 АД 12 янв. 2011 г., 16:40:39
Чего этим придуркам не хватает. Поломал, отвечай. Судить на полную катушку.
  +0 #3 Серёжа молодец 12 янв. 2011 г., 16:44:01
Сажать нужно этих вандалов. Очень смелые западенськие вуйки воевать с памятником.Вот пусть с петухами на зоне воюют теперь
  +0 #4 ПАТРІОТ СВОЄЇ КРАЇНИ 12 янв. 2011 г., 17:15:58
ХЛОПЦІ МОЛОДЦІ! SOS: М.ОЛЕКСАНДРІЯ, КІРОВОГРАДСЬКА ОБЛ.(КАТ В ЦЕНТРІ МІСТА) СЛАВА УКРАЇНІ!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.