Руйнівників Сталіна відпустили на поруки

13 квітня 2011 року у Жовтневому районному суді мста Запоріжжя продовжився судовий процес над українськими патріотами, які 28 грудня 2010 року відпиляли голову бюсту Сталіну біля будинку запорізьких комуністів.
 
На початку судового засідання адвокати підсудних наголосили про численні порушення законодавства по відношенню до їх підзахисних зі сторони міліції та Служби безпеки України, які мали місце під час затримання патріотів та досудового слідства у райвідділах міліції, ізоляторах тимчасового тримання та слідчих ізоляторах. Обвинувачені розповіли про численні тортури, приниження та нелюдське ставлення до них, а також про потурання органів прокуратури до цих знущань над ними. Після цього всі адвокати підсудних оголосили про відвід стороні звинувачення. Суд, порадившись сам з собою, у задоволенні заяви про відвід відмовив.
 
Після перерви адвокати заявили клопотання про заміну запобіжного захисту для їх підзахисних з утримання у СІЗО на інший, непов’язаний з триманням під вартою. Також про поруку тризубівців щодо їх належної процесуальної поведінки та з’явлення до суду заявила низка народних депутатів України, голови Тернопільської обласної та міської рад, свободівці Олексій Кайда та Сергій Надал. Суд після тригодинної перерви задовольнив клопотання та звільнив хлопців на поруки.
 
Запорізька обласна організація ВО «Свобода» разом з іншими патріотами проводила пікет на підтримку українських політв’язнів. Напередодні місцева влада, злякавшись зростаючої підтримки свободівців у Запоріжжі, в черговий раз заборонила через суд проведення пікету біля будівлі суду. Проте свободівці, як і минулого разу, зареєстрували повідомлення про проведення пікету біля сусіднього з судом будинку. Цього разу не встигнувши звернутися до суду з забороною про проведення пікету, місцеві чиновники винайшли запорізьке «ноу-хау» та заявили, що свободівці «підробили» їх підпис на повідомленні. Не дивлячись на такі провокаційні заяви, правоохоронці не втручалися у проведення пікету та дозволили близько сотні свідомих українців підтримати українських політв’язнів.
 
Голова Запорізької міської організації ВО «Свобода» Віталій Подлобніков прокоментував: "Влада використовує подвійні стандарти щодо українських патріотів. Українофоби судять хлопців, які пошкодили незаконно встановлений пам’ятник кату України, але чомусь не притягають самих комуністів до кримінальної відповідальності."
 
Довідка. Голова обласної ради Олексій Кайда та міський голова Тернополя Сергій Надал звернулися до районного суду Запоріжжя із клопотанням про взяття під особисту поруку затриманих за політичні переконання Василя Лабайчука та Юрія Гудименка.
 
У лютому цього року голова обласної ради Олексій Кайда уже звертався із таким клопотанням щодо Василя Лабайчука до Генерального прокурора України, міністра внутрішніх справ України, прокурора Запоріжжя та слідчого Жовтневого районного відділу міліції у Запоріжжі. Надійшло до цих адресатів і спільне звернення від трьох голів обласних рад – Тернопільської, Івано-Франківської та Львівської – щодо взяття під особисту поруку  Юрія Гудименка.
 
Відтак, голова обласної ради Олексій Кайда та міський голова Тернополя Сергій Надал подали клопотання тепер до Жовтневого районного суду Запоріжжя про взяття під особисту поруку затриманих.
 
«На підставі статей 149, 150, 152, 165 Кримінально-процесуального кодексу України просимо суд у встановленому порядку змінити запобіжний захід у вигляді взяття під варту … шляхом заміни його іншим – особистою порукою», – зазначається у клопотанні, адресованому районному суду, повідомляє прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода».


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.