Суд звільнив Ганну Сінькову на підписку про невиїзд

Сьогодні Ганні Сіньковій Печерський суд змінив запобіжний захід утримання під вартою на підписку про невиїзд. Про це повідомляє у своєму блозі на ЖЖ Олена Білозерська.
 
 
Як пише журналістка, судова зала була переповнена. Ще й чималенька група підтримки зовні, яка безперервно скандувала "Ганно, ми з тобою!" і "Влада ідіотів судить патріотів!". У залі - нардепи Тарас Чорновіл і Андрій Павловський, Дмитро Корчинський, Микола Коханівський, політв'язні радянського режиму, родичі, друзі.

Цього разу суддя Родіон Кірєєв - той самий, що судить Тимошенко - дозволив фото- і відеозйомку. Зате навколо клітки з Ганною стояла чималенька кількість ментів, які не підпускали нікого до клітки. Потиснути дівчині руку, як минулого разу, було неможливо. Посилена охорона була і в судді.

 
Сам суддя вигляд мав, між нами, жалюгідний, повіки сіпались, він весь час кліпав очима. Тяжко, мабуть, бути головним "суддею на замовлення" в Україні.

Прокурори заявили клопотання про об'єднання справи Сінькової зі справою Донець - іншої дівчини, що підозрюється у смаженні разом з нею яєчні. Знову було заявлене клопотання захисту про взяття Ганни на поруки нардепів, обласних депутатів і громадських організацій.
 
Суддя дуже довго був у нарадчій кімнаті.
 
Після перерви суддя оголосив, що Ганну Сінькову звільнили на підписку про невиїзд!

 
У залі кричали "УРА!", молилися вголос. Один з побратимів одразу загорнув Ганну у державний прапор, так вона і вийшла з будівлі суду. Дякувала всім, хто її підтримав... Це варто було бачити.

О 14:15 суд продовжився. Адвокат Бондарчук (Кізін і Левус пішли) висловився проти об’єднання справ Сінькової і Донець в одну, мотивуючи це тим, що справи знаходяться на різних стадіях розгляду. Суддя пішов у нарадчу кімнату - орієнтовно до 15:00.

У 15:15 суддя постановив об'єднати справи Ганни Сінькової і Ганни Донець і переніс розгляд цієї нової спільної справи.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.