Печерський суд дав три роки імітувальникам «другої яєчні»

ya1

 

Сьогодні у Печерському районному суді суддя Білоцерківець зачитав вирок Богдану Тицькому, Кирилу Бабенцову і Олександру Лазаренку, які обвинувачуються в імітації смаження так званої другої яєчні на Вічному вогні у Парку слави – на підтримку ув’язненої тоді Ганни Сінькової. Їм інкримінували ч.2 297 КК «Наруга над могилою».  Про це повідомляє Олена Білозерська у своєму блозі bilozerska.info.

У вироку було повно усім відомих радянських кліше. Читали покази хлопців – вони вважають себе акторами і виконавцями політичної акції. Нікому не зробили шкоди, вчинити наругу над могилою намірів не мали.

Суд нібито встановив, що біля підніжжя обеліску є могила невідомого солдата. У довідці з цього приводу явна підтасовка – усі могили в парку розглядаються як єдине ціле.

До того ж, заявив суддя, хлопці визнали факт попередньої змови і при обшуку у них знайшли речдоки.

ya2

 

Суд не зважив на покази хлопців, що вони не знали, що під стелою меморіальний комплекс (не знайшли в Інтернеті інформації про наявні там поховання), бо знали, що Ганну Сінькову вже затримали за це. Отже, вони вчинили наругу над могилою, піднісши до неї продукти харчування, а потім з’ївши принесену з дому яєчню, яку нібито посмажили на Вічному вогні, навмисно образивши цим суспільство.

Наявність політмотивів суд до уваги не бере, бо «підсудні одночасно вчинили дії, образливі для суспільства». Не взяв до уваги і те, що вони безпосередньо не чіпали поховання.

Суд прийшов до висновку про повну доведеність вини. Цей вчинок визнано суспільно небезпечним.

Вирок: 3 роки позбавлення волі усім трьом без відбування строку з іспитовим строком 2 роки.

Адвокат Олег Бондарчук заявив, що вирок буде оскаржено, бо дії хлопців не є наругою над могилою.

Під судом тривав достатньо велелюдний пікет ВО «Свобода», що завершився скандуванням «Ганьба продажним судам!» Також у залі була велика група підтримки, зокрема, прийшла і Ганна Сінькова. Загальна думка хлопців і усіх присутніх – опозиційним громадським активістам варто готуватися і до більш серйозних вироків. «Якщо за цей вчинок давати 3 роки умовно, то міліціонеру, який убив Ігоря Індила, треба було не 5 років умовно давати, а 5 разів засудити до смертної кари», – сказав голова київських свободівців Андрій Іллєнко.

ya3

 
Саме так. Хлопці, які 5 секунд потримали пательню з яєчнею над Вічним вогнем, отримали по 3 роки умовно кожен. У сумі – 9 років. Мент, який забив до смерті студента, отримав 5 років умовно. Більше того, зверніть увагу на формулювання суду, що хлопці винні у тому, що з’їли засмажену вдома яєчню, створивши враження, що смажили її на Вічному вогні, навмисно образивши тим суспільство і проявивши неповагу до місця поховання.

Тобто, виходить, що вони отримали б такий самий або трохи менший вирок, навіть якби взагалі не наближалися до Вічного вогню. Могли ж вони, приміром, зробити такий самий ролик виключно за рахунок відеомонтажу: окремо зняти вогонь, окремо яєчню, окремо – як її їдять… І отримали б строк.

Побороти такі явища допоможе тільки посадка Януковича, вкупі з тотальною люстрацією ментів і суддів, пише Олена Білозерська.

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.