Об’єднана опозиція оскаржила відмову у реєстрації Тимошенко та Луценка кандидатами у народні депутати

kaas

 
Об’єднана опозиція «Батьківщина» оскаржила рішення Київського апеляційного адмінсуду, який відмовився дозволити реєстрацію Юлії Тимошенко та Юрія Луценка кандидатами у народні депутати.


В апеляційній скарзі, яку від імені Об’єднаної опозиції подав до Вищого адміністративного суду її представник у ЦВК Руслан Князевич, йдеться, що КААС при вирішенні справи не застосував положення відповідних статей Конституції України, які є нормами прямої дії.

Так, ч.3 ст. 76 Конституції накладає обмеження лише на обрання до Верховної Ради громадянина, який має не погашену і не зняту судимість, але не на його реєстрацію.

«Обмеження щодо судимості мають застосовуватися лише до особи, щодо якої приймається рішення про її обрання депутатом. Адже завжди існує ймовірність, що протягом виборчого процесу, який триває більше трьох місяців, судимість з особи може бути знята, погашена, або взагалі винесений вирок судом касаційної інстанції», - йдеться в документі.

Також судом при прийнятті рішення не застосовано положення ст. 25 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, за якою кожний громадянин повинен мати право голосувати та бути обраним.

КААС також не застосував положення Декларації «Про критерії вільних і чесних виборів», відповідно до якої кожен має право брати участь в управлінні своєю країною і повинен мати рівні можливості висунути свою кандидатуру на виборах. Згідно з Декларацією, критерій участі в управлінні має визначатися відповідно до національних конституцій і не суперечити міжнародним зобов’язанням держави.

Об’єднана опозиція «Батьківщина» вимагає скасувати постанову Київського апеляційного адміністративного суду, визнати незаконною постанову ЦВК про відмову в реєстрації Юлії Тимошенко та Юрію Луценку і зобов’язати ЦВК зареєструвати їх кандидатами в народні депутати України від ВО «Батьківщина», повідомляє byut.com.ua.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.