Проти захисниць Віталія Запорожця порушено кримінальну справу

sinkova-blyznyuk-pugachova

 
22 серпня активісткам протестних рухів Ганні Сіньковій (Лисиці), її мамі Тетяні Близнюк та Ярославі Пугачовій вручили обвинувачення по статті 296 ч.2 ККУ "Групове хуліганство". За що? За те, що вони ПІД ЧАС ПЕРЕРВИ у судовому засіданні над Віталієм Запорожцем 30 травня ц.р., коли суддя Міхієнкова відмовилася викликати у суд свідків захисту, залізли на суддівський стіл і скандували "Свободу Віталію Запорожцю!". Певніше, дівчата залізли з ногами на стіл, а Тетяна сіла на місце судді. Про це повідомляє у своєму блозі на ЖЖ Олена Білозерська.


Враховуючи те, що у Ганни Сінькової ось-ось буде вирок у справі з яєчнею - чесно кажучи, я за неї хвилююсь. Зрозуміло, що їхній вчинок "тягне" максимум на адміністративку - але ж при владі покидьки, для яких не має жодного значення, що де написано, з Конституцією включно.

Сама Лисиця у своєму Фейсбук коментує цю ситуацію так: "Що мене найбільше обурює - фіг з ними, що вони вважають мої дії правопорушенням, яке підпадає під ст. 296 п.2 ККУ, фіг з ними, ФІГ З НИМИ. Але хто уповноважував слідство вигадувати мені мотиви? В протоколі про порушення кримінальної справи звучить наступне: "з мотивів явної неповаги до суспільства". Перше і головне, на чому я наполягатиму у суді - змінити мотив "явної неповаги до суспільства" на мотив "явної поваги до суспільства"!!! Неповага до суспільства - це коли суддя якогось там суду дозволяє собі те, що ми, суспільство, їй не дозволяли, і уповноважує себе на те, на що ми, суспільство, її не уповноважували. Тож мотив "явної поваги до суспільства" - виправити цю прикру ситуацію.

Персонально для судді Міхієнкової: в ККУ є ще одна стаття - №383. В ній говориться про завідомо неправдиві свідчення. До сенсу мого життя додався ще один пункт - притягнути суддю Міхієнкову щонайменше по цій статті..."

Ганна Сінькова пояснює, що суддя Міхієнкова заявила про якісь погрози її життю, про якусь нецензурну лайку з боку активісток. "У матеріалах справи є повний запис судового засідання, і на ньому немає жодних погроз та жодної брутальної лайки. Ми будемо вимагати, щоб проти судді порушили кримінальну справу за неправдиві свідчення".

Повне відео того, що відбулося 30 червня 2012 р. під час перерви у судовій залі броварського міськрайонного суду:



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.