ВАСУ продовжив розгляд справи Власенка

vasu vlasenko

 

Засідання Вищого адміністративного суду України, де розглядається незаконний позов голови Верховної Ради Володимира Рибака щодо позбавлення мандата депутата фракції «Батьківщина» Сергія Власенка, розпочалося із затримкою на сорок хвилин.


Головуючий суддя повідомив, що затримка пов‘язана з необхідністю отримання додаткової інформації від Генпрокуратури.

Захисниками Сергія Власенка виступають лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк та адвокат Микола Титаренко.

На судовому засіданні присутні лідери опозиційних фракцій, депутати від опозиції, журналісти та представники дипломатичних установ.

Наразі у суді було оголошено перерву до 11:15 для ознайомлення сторін з документами Генпрокуратури, які роз’яснюють, в якості кого залучений Сергій Власенко до справи Євгена Щербаня, а також для ознайомлення з випискою з Національної асоціації адвокатів України.

Сторони вивчають копії цих документів.

Нагадаємо, що позов спікера базується на сфальшованому рішенні регламентного комітету парламенту, а суд вже долучив до справи документ про те, що Сергій Власенко не є адвокатом.

Суд долучив до справи документи, які засвідчують, що Сергій Власенко не є адвокатом

На вимогу голови фракції «Батьківщина» Арсенія Яценюка, суд долучив до справи документи, які засвідчують, що Власенко є захисником, а не адвокатом.

Арсеній Яценюк наголосив, що згідно з повісткою про виклик до суду у справі Юлії Тимошенко, Сергій Власенко виступає саме захисником, а не адвокатом.

Суд також долучив до справи витяги з журналу судового засідання, за яким Сергій Власенко брав участь у суді на підставі посвідчення народного депутата України, а також протоколи допиту у справі Щербаня, в яких Сергій Власенко також вказаний як народний депутат.

Крім того, Генеральна прокуратура підтвердила, що Сергій Власенко є захисником, а не адвокатом.

Відповідні документи ГПУ голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк продемонстрував журналістам в перерві засідання ВАСУ.

Суд вирішив винести рішення у справі Власенка орієнтовно о 17:00

Рішення суду у справі щодо позбавлення депутатського мандата Сергія Власенка очікується орієнтовно о 17:00.

Про це повідомив судовий розпорядник після того, як колегія суддів на чолі з суддею Михайлом Зайцевим пішла до дорадчої кімнати.

«Рішення у справі Власенка буде через 4-5 годин», - сказав розпорядник.

Сергія Власенка суд позбавив депутатства

Вищий адміністративний суд України достроково припинив депутатські повноваження народного депутата від фракції «Батьківщина» Сергія Власенка. Відповідне рішення оголосила колегія суддів на чолі з головуючим суддею Михайлом Зайцевим, повідомляє byut.com.ua.

«Суд постановляє адміністративний позов Голови Верховної Ради Володимира Рибака задовольнити, достроково припинити депутатські повноваження народного депутата Сергія Власенка від 6 березня 2013 року. Постанова суду є остаточною і не підлягає перегляду», - оголосили вирок судді.

На думку колегії суддів, народний депутат Власенко виконував функції захисника і у той же час не припинив своє право на зайняття адвокатською діяльністю, чим начебто підтвердив, що займався адвокатською діяльністю.

«Подання заяви Власенком 21 лютого до Вищої дисциплінарної комісії адвокатів не спростовує факту його зайняття адвокатською діяльністю», - оголосили судді.

У своєму рішенні вони також зазначили, що депутат Партії регіонів Володимир Мисик, який 19 лютого звернувся з відповідним поданням, та регламентний комітет діяли у межах закону. «Судова колегія прийшла до висновку, що дії регламентного комітету не суперечили закону», - оголосив суддя Зайцев.

Інформація оновлюється за матеріалами byut.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.