Печерське кривосуддя розпочало суд над Сергієм Власенко

nezakonniy sud

 
Судове засідання у справі проти захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, яке відбулося сьогодні, практично почалося без присутності представників засобів масової інформації. Охорона Печерського суду категорично відмовлялася пропускати до судової зали журналістів, пояснюючи це начебто відсутністю місць, незважаючи навіть на пропозиції народних депутатів помінятися із журналістами місцями.


Таким чином суд порушив право журналістів на професію, оскільки судові засідання мають відбуватися у відкритому режимі.

Натомість біля приміщення суду зібралося понад 1000 людей, які вимагали припинити «ганебну виставу» і не переслідувати Сергія Власенка за надуманими звинуваченнями.

Суд дозволив відеофіксацію процесу у справі проти Власенка

Проте, з часом колегія суддів Печерського райсуду дозволила фото- і відеофіксацію всього процесу, у тому числі і допиту свідків. Відповідне клопотання вніс сам Сергій Власенко.

Власенко наголосив, що «саме цей суд дозволяв це (фіксацію допиту свідків, - ред.) в інших справах (у справі Щербаня, - ред.). Прошу цю практику узагальнити та дозволити відеофіксацію усього судового процесу, включаючи допит свідків».

У свою чергу колегія суддів надала дозвіл на проведення аудіозапису та фото- і відеофіксації засідання з урахуванням технічних можливостей.

Також на сьогоднішньому судовому засіданні була присутня донька лідера опозиції Юлії Тимошенко Євгенія.

Суд незаконно продовжив дію запобіжного заходу щодо Сергія Власенка

Під час судового засідання на вимогу прокурорів Печерський райсуд незаконно продовжив дію запобіжного заходу щодо захисника Юлії Тимошенко Сергія Власенка, який був накладений судом 12 листопада 2013 року.

Зокрема, йдеться про грошову заставу у розмірі 20 мінімальних зарплат, що складає 22940 гривень. Також Сергій Власенко має повідомляти про зміну місця проживання та роботи, уникати спілкування з начебто постраждалою колишньою дружиною, здати закордонний паспорт та не виїжджати за межі Києва.

Перед цим Сергій Власенко просив суд відмінити накладені на нього обмеження.

«Не було правових підстав для застосування обмежень 12 листопада… Немає ані юридичного, ані логічного сенсу продовжувати обмеження», - зазначив Власенко.

Він нагадав, що обмеження, накладені на нього судом, заважають йому виконувати обов’язки захисника лідера опозиції Юлії Тимошенко, а також функціональні обов’язки заступника голови партії «Батьківщина», оскільки він є куратором Львівської області і обмежений у пересуванні Україною.

«Ці обмеження містять штучні перепони, щоб я не зміг відвідувати Юлію Тимошенко, захисником якої я є», - підкреслив Сергій Власенко.

Він також наголосив, що «сумлінно виконував» усі обмеження, накладені на нього судом, тому немає підстави задовольняти відповідне клопотання прокурорів.

У зв’язку з сьогоднішнім рішенням суду Сергій Власенко не зможе відвідати з 13 по 16 січня Брюссель, куди його запросили керівники двох політичних груп Європарламенту для консультацій щодо справи Юлії Тимошенко.

Сергій Власенко також нагадав, що у Європейському суді з прав людини розглядається скарга Юлії Тимошенко, захисником якої він є.

Захиснику Власенка дали 3 дні на ознайомлення з 14 томами справи

Як стало відомо під час судового засідання, Генеральна прокуратура обмежувала права захисника Сергія Власенка Ганни Буряк, якій до цього часу не надали можливість ознайомитися з матеріалами досудового розслідування у справі проти Власенка.

Лише через суд Сергій Власенко та його захисник змогли отримати доступ до матеріалів досудового розслідування, які знаходяться в Генпрокуратурі.

Захист просив на ознайомлення з матеріалами справи розумний термін – 1 місяць. Однак колегія суддів вирішила, що для ознайомлення з 14 томами справи новому захиснику достатньо всього 3 дні.

Крім того, під час судового засідання Власенко також заявив, що ані він, ані його захисник не знають, які дані знаходяться в 13 та 14-му томах справи, оскільки в нього особисто була можливість ознайомитися лише з 12 томами розслідування.

Наступне судове засідання призначене на 16 січня, 11:00.

«Конфлікти і закони»: за матеріалами batkivshchyna.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.