ВРЮ проведе перевірку фактів, викладених у листі Генпрокурора щодо порушення присяги членом ВРЮ Павлом Гречківським

grechkivskiy

 
Під час засідання 22 вересня 2016 року Вища рада юстиції розглянула звернення Генерального прокурора України до Вищої ради юстиції щодо прийняття рішення про внесення до органу, який призначив Гречківського П.М., подання щодо припинення його повноважень як члена ВРЮ.


Про це повідомляє прес-служба Вищої ради юстиції, передають «Конфлікти і закони».

У засіданні ВРЮ заступник Генерального прокурора України Анжела Стрижевська за дорученням Генерального прокурора України оголосила звернення, в якому зазначено, що Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України спільно зі співробітниками Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України викрито члена Вищої ради юстиції Гречківського П.М. у вчиненні замаху на заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб шляхом обману (шахрайства).

Як зазначено у листі Генерального прокурора Юрія Луценка: «21 вересня 2016 року Гречківському П.М. повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 15, частиною четвертою статті 190 Кримінального кодексу України. Наведене вказує на порушення Гречківським П.М. присяги у зв’язку з вчиненням кримінального правопорушення, що є несумісним з подальшим виконанням обов’язків члена Вищої ради юстиції та дає підстави для припинення його повноважень відповідно до положень пункту 8 частини першої статті 18 Закону України «Про Вищу раду юстиції». На підставі частини п’ятої статті 18 Закону України «Про Вищу раду юстиції» просимо ініціювати перед ВРЮ питання про прийняття рішення про внесення до органу, який призначив Гречківського П.М., подання щодо припинення його повноважень як члена ВРЮ».

Член Вищої ради юстиції Павло Гречківський, який прибув на засідання для розгляду цього питання, підтвердив факт вручення повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, водночас заявив, що не вважає себе винним, охарактеризувавши вказані дії як «провокацію». «Стосовно всіх питань я сьогодні надам пояснення в суді, де мені будуть обирати запобіжний захід, – сказав П.Гречківський. – Хочу сказати про той тиск, який чинився на мене, починаючи з лютого 2016 року. Я доповідав про це, подавав відповідні заяви, які сьогодні будуть надані суду. І хоч закон і не передбачає процедури самоусунення, я попросив би членів ВРЮ прийняти рішення про тимчасове зупинення моїх повноважень як члена ВРЮ на період слідства».

Розглянувши звернення Генерального прокурора України, Вища рада юстиції ухвалила провести перевірку фактів, викладених у листі Генерального прокурора України, та звернутися до Генпрокуратури з проханням надати докази, що свідчать про порушення Гречківським П.М. присяги члена Вищої ради юстиції, а також взяти до відома звернення Гречківського П.М., оголошене на засіданні Вищої ради юстиції.

Як пояснив Голова Вищої ради юстиції Ігор Бенедисюк під час брифінгу для представників ЗМІ, член Ради Павло Гречківський до завершення розслідування не братиме участі у засіданнях ВРЮ, аби не ставити під сумнів рішення, які прийматимуться Вищою радою юстиції.

Довідка. Відповідно до статті 18 Закону України «Про Вищу раду юстиції», рішення про припинення повноважень члена Вищої ради юстиції у випадку порушення присяги членом ВРЮ приймається органом, що призначив члена Вищої ради юстиції.

У разі встановлення підстав для припинення повноважень члена Вищої ради юстиції за порушення присяги Вища рада юстиції може своїм рішенням внести до органу, що його призначив, подання щодо припинення повноважень відповідного члена Вищої ради юстиції. З дня внесення подання такий член Вищої ради юстиції відсторонюється від посади, а його повноваження зупиняються до прийняття рішення відповідним органом.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.