Генпрокуратура оскаржує в суді рішення про псевдореферендуми на сході України

mah

 
Всі незаконні рішення органів місцевого самоврядування в Луганській і Донецькій області, що стосується проведення так званих референдумів чи встановлення фактів невизнання легітимних органів державної влади в Україні, органами прокуратури оскаржено в судовому порядку.


На цьому сьогодні на прес-конференції наголосив виконувач обов’язків Генерального прокурора Олег Махніцький, повідомляють «Конфлікти і закони».

Зокрема, в Донецькій області пред’явлено до суду 10 позовів щодо рішень Донецької обласної, а також Донецької, Селидівської, Макіївської, Дзержинської, Кіровської, Костянтинівської, Сніжнянської та Харцизької міських рад щодо проведення так званих референдумів.

Також за словами в. о. Генпрокурора, в Луганській області прокуратурою заявлено 2 позови щодо рішення Луганської обласної ради про нелегітимність центральної влади у Києві та рішення Первомайської міськради стосовно підтримання народної ініціативи про проведення референдуму по визначенню статусу Луганської області.

«На вимогу прокурорів при поданні позову, згідно клопотання про забезпечення позову, ці незаконні рішення органів місцевого самоврядування зупинені судами», - наголосив керівник відомства.

У свою чергу, керівник Служби безпеки України Валентин Наливайченко додав, що СБУ винесла офіційне застереження міським головам у Донецькій, Луганській, Миколаївській та Запорізькій областях у зв’язку із закликами до сепаратистських дій.

Також, за його словами, Служба безпеки планує звернутися до Міністерства юстиції стосовно скасування реєстрації низки організацій, що закликають до сепаратистської діяльності.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.