Суд продовжив незаконно обирати запобіжний захід Корбану (оновлено)

1sudya chaus

 

Дніпровський районний суд сьогодні, 27 грудня, о 9:30 відновив розгляд зміни запобіжного заходу лідеру УКРОПа Геннадію Корбану без участі підозрюваного. Суддя Микола Чаус оголосив про продовження судового засідання по зміні запобіжного заходу Корбану з цілодобового домашнього арешту на утримання під вартою.


У свою чергу прокурор заявив клопотання про доставку Корбана до суду. За версією сторони обвинувачення, стан здоров'я Корбана дозволяє йому бути присутнім на засіданні суду. Прокурор надав документи про обстеження підозрюваного лікарями Інституту серцево-судинної хірургії ім. Амосова.

«Усі життєві показники знаходяться в нормі ... Стан здоров'я пацієнта задовільний ... Транспортування можливе» - заявив прокурор, після чого суд оголосив перерву на 20 хвилин, щоб розглянути клопотання та документи про обстеження Корбана. Захист також ознайомилася з цими документами.

Після чого суд знову ухвалив доставити Корбана на засідання. в 15:00. За словами судді Чауса, Корбан відмовився від проведення судово-медичної експертизи лікарями інституту Амосова. Відповідно, судді не відомо, чи дозволяє стан здоров'я Корбана бути присутнім на суді.

«Клопотання прокурора задовольнити. Надати дозвіл на затримання Корбана і доставку на 15:00 27 грудня до Дніпровського райсуду Києва », - повідомив суддя Микола Чаус.

Адвокати у відповідь заявили, що мають намір притягнути суддю Чауса до кримінальної відповідальності.

«Суд не мав права не розглядаючи клопотання по суті, його задовольняти. Зараз ми готуємо ще одну заяву про кримінальне правопорушення судді. Будемо вимагати розгляду Дисциплінарною комісією», - заявила захисник Корбана Оксана Томчук.

За словами адвокатів, сьогодні вранці, 27 грудня, о 8.50 в палату до Геннадія Корбана прийшов слідчий Генпрокуратури Олександр Неділько і зачитав постанову про призначення судово-медичного дослідження, мета якого - встановити, чи може він брати участь у засіданні суду за станом здоров'я.

«Зараз відбувається огляд нашого підзахисного в супроводі СБУ в інституті Амосова. Огляд відбувається тими ж лікарями, які вже були допитані, які не є експертами. Суд таким чином чекає, коли буде виконано хоч якось постанову про медекспертизу, щоб не задовольняти наше клопотання», - сказала адвокат політика Оксана Томчук.

Ці дії, за словами адвоката, є незаконними, бо захисників не повідомили про відповідні слідчі і процесуальні дії. Також вона запевнила, що сторона захисту збирається оскаржити результати судово-медичної експертизи.

Раніше адвокат Корбана Оксана Томчук звернулася до судді з проханням оголосити перерву в судовому процесі до завершення проведення судово-медичної експертизи, яка визначить, чи може Корбан за станом здоров'я брати участь у слідчих діях і судових засіданнях. Також захист Корбана заявив про проведення незаконної судово-медичної експертизи політика.

«Зараз надійшла інформація про те, що готується в екстреному порядку вертоліт для вивезення Корбана в Чернігів», - сказала в адвокат Корбана Оксана Томчук після оголошення ухвали суду про привід Корбана до суду. Також адвокат додала, що вивезення її підзахисного буде незаконним без рішення суду.

Представники прокуратури запевнили, що їм нічого про це невідомо.

Вчора, 26 грудня, Дніпровський районний суд Києва «відпустив» лідера партії УКРОП Геннадія Корбана для завершення судмедекспертизи в Інституті серцево-судинної хірургії ім. Амосова і переніс розгляд судове засідання на 27 грудня 2015 року.

25 грудня Корбану зробили операцію на серці в Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Амосова.

У свою чергу, ГПУ підозрює лідера партії УКРОП у фальсифікації діагнозу і навмисному затягуванні слідства.

 У ході засідання нардепи Олег Ляшко, Андрій Лозовий, Андрій Денисенко та Віталій Купрій вимагали відправити Корбана назад на лікування в інститут Амосова. Ляшко також закликав суд забезпечити участь Корбана на суді в режимі відеоконференції.

До зали засідань прибула слідчо-оперативна група, яку викликав нардеп Віталій Купрій, щоб допитати суддю Миколу Чауса. У свою чергу суддя звернувся до поліції з вимогою видалити Купрія із залу.

Геннадію Корбана раптом стало погано, суддя оголосив перерву. Лікарі заявили про необхідність додаткового обстеження Корбана. У залі суду вони виміряли тиск політику і заявили про необхідність додаткового обстеження. Захист зажадав відкласти розгляд справи і повернути Корбана в стаціонар. Суд оголосив перерву на 20 хвилин. Геннадій Корбан залишив залу засідань.

Як повідомив захист Корбана, він відмовився від будь-яких медичних операцій в Інституті серцево-судинної хірургії ім. Амосова в Києві. Про це заявила його адвокат Оксана Томчук. «Я офіційно заявляю, що мій клієнт відмовляється від будь-яких медичних операцій в інституті Амосова», - заявила Томчук.

Адвокати Корбана просили доставити його в будь-яку іншу кардіологічну лікарню. З будівлі суду політика вивезли, але автомобіль «швидкої допомоги» залишився біля будівлі Дніпровського райсуду заблокованим автомашинами СБУ.

Після цього Генадія Корбана знову повернули до зали суду. Прокурори клопотали про проведення засідання в закритому режимі. Суддя пішов до нарадчої кімнати, незважаючи на те, що адвокат Оксана Томчук вимагала дозволити їй продовжити зачитувати заяву про відвід судді, яку вона почала заявляти до останньої перерви.

Крім того, раніше правоохоронці заважали адвокатам пройти в зал засідань. Про це порушення адвокат Олексій Шевчук заявив в Національну асоціацію адвокатів.

Після цього суд ухвалив рішення про розгляд зміни запобіжного заходу Геннадію Корбана в закритому режимі без розгляду клопотання сторони захисту про відвід судді.

Як наголошується, під вигуки «Ганьба» Микола Чаус оголосив про видалення преси із залу засідань Дніпровського суду. І віддалився сам.

Несподівано в залі почалася бійка. Співробітники «міліції» (така назва були написана на їхній формі) увірвалися до судової зали і стали відтісняти присутніх та адвокатів із залу суду. До цього в зал зайшли бійці спецпідрозділу «Альфа», які хотіли вивести Корбана із зали суду. Однак присутні прихильники лідера «Укропу» перекрили їм дорогу.

Після цього суддя заявив: «або всі люди виходять із зали і дають провести засідання в закритому режимі, або засідання переноситься в інше місце». У свою чергу адвокат Корбана заявила, що правоохоронці, намагаючись вивести Корбана без відповідних документів», вчинили злочин.


Адвокат Оксана Томчук почала процедуру заяви відводу судді, проте останній не дослухав її і сам вийшов із зали.

tt1

Несподівано до зали суду увірвалися люди спортивної статури. Їх поява була незрозуміла нікому, адже суд був заблокований повністю загонами спецпризначинців по всьмому периметру. В хід пішов вогнегасник. У цей час в залі суду вже була присутня уповноважений з прав людини Валерія Лутковська.

У той же час представник суду повідомив, що засідання у справі Корбана має продовжитися в іншій залі в будівлі суду через 15 хвилин.

Проте суддя повернувся в зал засідань, де раніше проходило засідання, і зажадав від журналістів вийти з приміщення.

До Корбана нарешті допустили лікарів. Лікарі зробили Корбану кардіограму і повідомили, що у нього важка аритмія. При цьому перерву в засіданні суду так і не оголосили.

Захисники Геннадія Корбана подали судді Дніпровського районного суду Миколі Чаусу заяву про його відвід. Суддя Чаус ухвалив негайний автоматичний розподіл справи і покинув засідання. Тепер всі чекають його повернення, щоб почути ухвалу з цього приводу.

На годиннику вже третя година ночі 28 грудня, а судове засідання, яке почалося о дев'ятій тридцять 27 грудня, ще триває...

Слід зазначити, що весь в засіданні суду був присутній Герой України Степан Хмара.

Після всіх судових перебігів в суд приїхали нардепи Семен Семенченко та Єгор Соболєв. За їх словами, вони щойно прибули з Кривого Рогу. Пізніше приїхав головний редактор сайту Цензор.нет Юрій Бутусов.

О третій годині ночі нарешті з'явився новий суддя.

ns
Нова суддя видалилася в нарадчу кімнату для вирішення клопотань захисників про перерву в судовому засіданні.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.