​На Полтавщині виконано рішення суду - будинок вартістю понад 43 млн грн повернуто державі

Відстоявши свою позицію в господарському суді Полтавської області та Харківському господарському апеляційному суді щодо повернення державі нерухомого майна колишніх профспілок, прокуратура Полтавщини контролювала стан реального виконання рішення суду. Йдеться про будинок загальною площею більше 2 тис кв м та вартістю понад 43 млн грн, розташований в історичній частині Полтави по вул. Ляхова.


Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України, передають «Конфлікти і закони».

На виконання судового рішення 27 вересня 2016 року приватним нотаріусом Полтавського міського нотаріального округу області внесено запис про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, відповідно до якого власником вказаної адміністративної будівлі визначено Фонд державного майна України.

Таким чином, судове рішення за позовом прокуратури є реально виконаним.

Нагадаємо, вищезгаданий будинок у 2009 році рішенням виконавчого комітету Полтавської міської ради був переданий у приватну власність Полтавській обласній раді професійних спілок і надавався у користування різним комерційним структурам. Прокуратура, вважаючи, що будівля незаконно вибула з державного володіння, заявила позов в інтересах Фонду державного майна України до виконавчого комітету Полтавської міської ради, Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Полтавської міськради та Полтавської обласної ради професійних спілок. У ньому йшлося про визнання недійсними рішення, свідоцтва про право власності і навпаки визнання права власності держави на нерухоме майно колишніх профспілок.

Харківський апеляційний господарський суд. Фото sq.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.