​На Охедовського таки чекає суд

Детективи Антикорупційного бюро вважають, що справа щодо голови ЦВК Михайла Охендовського має достатньо доказів для передачі до суду, заявив директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник. Про це йдеться в повідомленні на сайті «5 каналу» з посиланням на заяву Ситника, передає ТСН.


«На думку детективів антикорупційного бюро, на мою думку, справа відносно Центральної виборчої комісії має достатньо доказів для передачі справи в суд для розгляду по суті. Але було прийнято інше рішення: було зупинено провадження до одержання відповіді на запит про міжнародну правову допомогу. Сподіваюся, що після отримання відповіді буде остаточно прийнято рішення», - заявив Ситник.

Також глава НАБУ додав, що, крім Охендовського, будуть й інші підозрювані у справі «чорної бухгалтерії».

Нагадаємо, спеціалізована антикорупційна прокуратура перевіряє чотири факти можливого отримання коштів з «чорної каси» партії регіонів Охендовским. Тоді глава САП Назар Холодницький заявляв, що в наданих НАБУ Віктором Трипаком документах мова йде про можливе отримання суб'єктом О. коштів на відшкодування витрат, пов'язаних з відрядженнями за кордон як члена ЦВК.

Увечері 13 грудня 2016 року Охендовському вручили повідомлення про підозру. Це сталося в аеропорту «Бориспіль», куди керівник ЦВК прилетів з Киргизстану після спостереження за виборами та референдумом.

2 березня Печерський суд скасував постанову слідчого ГПУ і зобов'язав його визнати Охендовського потерпілим. Проте вже через місяць ГПУ закрила провадження щодо незаконного притягнення Охендовського до кримінальної відповідальності детективами НАБУ.

Фото УНІАН



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.