​Судитимуть так званого «начальника служби залізничних перевезень міністерства інфраструктури та транспорту «ЛНР»

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом участі у діяльності терористичної організації громадянина України, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.


Як повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області, розслідуванням встановлено, що у 2015 році мешканець Луганщини надав згоду на призначення себе на так звану посаду «начальника служби залізничних перевезень «Луганська залізниця» міністерства інфраструктури та транспорту ЛНР» та дотепер організовує функціонування та діяльність вказаного структурного підрозділу терористичної організації.

Наразі учасник терористичної організації видає накази, розпорядження, обов’язкові до виконання підпорядкованими працівниками, організовує та контролює транспортування через неконтрольовану органами державної влади України ділянку кордону товарів (військову техніку, вугілля, паливно-мастильні матеріали тощо) для забезпечення функціонування інших підрозділів терористичної організації «ЛНР» та виконує інші дії, направлені на порушення конституційних прав та свобод громадян України, які опинилися на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганської області.

Оскільки поплічник терористів переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на непідконтрольній українській владі території Луганської області, його оголошено у розшук та на підставі ухвали слідчого судді проведено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 258-3 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.