​Суд зобов'язав ГПУ відновити справу Гонтарєвої, визнавши закриття справи необґрунтованим

Печерський районний суд міста Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру України поновити слідство проти екс-глави Нацбанку Валерії Гонтарєвої. Про це йдеться в постанові суду. «Постанову слідчого з особливо важливих справ про закриття кримінального провадження скасувати, а матеріали кримінального провадження направити до Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України для продовження досудового розслідування. Постанова оскарженню не підлягає», - йдеться в постанові.


У документі наголошується, що рішення про закриття кримінального провадження слідчий ГПУ ухвалив необґрунтовано.

Слідчий послався на те, що «будь-яких об'єктивних або фактичних даних, які б свідчили про наявність в діях голови або інших посадових осіб НБУ складу кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 376 КК України, не встановлено, а їх отримання слідчим шляхом в ході проведення досудового розслідування вичерпано».

Суд назвав такі доводи необґрунтованими, оскільки під час слідства не досліджені всі обставини справи.

Нагадаємо, у лютому 2015 повідомлялося, що прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження стосовно голови Національного банку Валерії Гонтарєвої за ч. 2 ст. 364 КК про зловживання владою.

Глава Національного банку України Валерія Гонтарєва подала заяву про відставку 10 квітня 2017.

Валерія Гонтарєва. Фото РІА Новини України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.