​Колишнього правоохоронця засуджено до 9 років позбавлення волі за участь у складі злочинної організації

Апеляційним судом м. Києва 13.09.2017 залишено в силі вирок Святошинського районного суду м. Києва, яким засуджено колишнього оперуповноваженого відділу по боротьбі із незаконним обігом наркотиків Святошинського районного управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Києві за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 1, ч. 2, ч. 3 ст. 365, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 162, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 189, ч. 4 ст. 28, ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, позбавленням права обіймати посади, пов’язані з здійсненням правоохоронної діяльності строком на 3 роки, штрафом та позбавленням спеціального звання капітан міліції.


Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Прокуратура в суді довела, що колишній правоохоронець використовував надані йому повноваження для власного збагачення та збагачення інших працівників вказаного відділу Святошинського районного управління Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в місті Києві.

Встановлено, що він, будучи працівником правоохоронного органу, у 2011 році брав участь у створеній працівниками міліції злочинній організації, метою діяльності якої було системне збагачення її учасників шляхом вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів.

Учасники вказаної злочинної організації діяли на території міста Києва та інших регіонів України. При цьому, використовуючи владні повноваження, правоохоронці систематично вчиняли розбійні напади, затримання осіб на підставі завідомо неправдивих офіційних документів, незаконні обшуки із застосуванням насильства та погроз його застосування, заволодіння майном затриманих осіб, а також здійснювали незаконні придбання, зберігання, перевезення та збут наркотичних засобів та одержання у будь-якому вигляді неправомірної вигоди за не притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які збували чи придбавали наркотичні засоби, психотропні речовини або їх аналоги.

Судовий розгляд стосовно інших учасників злочинної організації триває.

Фото «Конфлікти і закони»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.