​Суддю Святошинського райсуду Києва відсторонено від здійснення правосуддя на шість місяців

Вища рада правосуддя 11 жовтня 2017 року продовжила розгляд питань порядку денного засідання Ради 10 жовтня 2017 року, в якому було оголошено перерву.

Зокрема, Вища рада правосуддя розглянула подання Третьої Дисциплінарної палати ВРП про тимчасове відсторонення судді Святошинського районного суду міста Києва Петренко Наталії Олексіївни від здійснення правосуддя на шість місяців з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.


Про це повідомляється на сайті Вищої ради правосуддя.

Доповідач – член Вищої ради правосуддя Олексій Маловацький повідомив, що зазначене подання внесене на підставі рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 21 червня 2017 року № 1657/3дп/15-17 про притягнення до дисциплінарної відповідальності судді Святошинського районного суду міста Києва Петренко Н.О.

Підставою притягнення судді Святошинського районного суду міста Києва Петренко Н.О. до дисциплінарної відповідальності стали встановлені Третьою Дисциплінарною палатою Вищої ради правосуддя факти, які свідчать про те, що при розгляді клопотання про застосування до громадянина Н., підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 294 Кримінального кодексу України, запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, а також справ про притягнення до адміністративної відповідальності осіб, обвинувачених у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у період з 21 листопада 2013 року до дня набрання чинності Законом України «Про недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань, та визнання такими, що втратили чинність, деяких законів України» допустила у зв’язку з очевидною недбалістю порушення прав людини і основоположних свобод і поведінку, яка порочить звання судді та підриває авторитет правосуддя, що відповідно до пунктів 3 та 4 частини першої статті 106 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» є підставою для притягнення її до дисциплінарної відповідальності.

Рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя від 21 червня 2017 року № 1657/3дп/15-17 відповідно до статті 51 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» оскаржене не було.

Вища рада правосуддя ухвалила подання Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя задовольнити; тимчасово, строком на шість місяців, відсторонити суддю Святошинського районного суду міста Києва Петренко Наталію Олексіївну від здійснення правосуддя з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді; доручити Національній школі суддів України забезпечити проходження суддею Святошинського районного суду міста Києва Петренко Наталією Олексіївною підвищення кваліфікації з метою подальшого кваліфікаційного оцінювання для підтвердження нею здатності здійснювати правосуддя у відповідному суді.

Фото vru.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.