​ВРП розглянуто повідомлення про напад на суддю

Вища рада правосуддя, розглянувши 14 грудня 2017 року повідомлення судді Коростенського міськрайонного суду Житомирської області Невмержицької Олени Андріївни про втручання в її діяльність як судді щодо здійснення правосуддя, встановила, що 28 вересня 2017 року відразу після проголошення вказаною суддею рішення про продовження обвинуваченому строку тримання під вартою його рідний брат з погрозами фізичної розправи та вбивства накинувся на суддю Невмержицьку О.А. та наніс їй тілесні ушкодження. Насильницькі дії стосовно судді було припинено свідками інциденту та працівниками конвойної служби суду, повідомляє «Судова влада України».


За цим фактом до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення, передбачене частиною першою статті 377 Кримінального кодексу України, досудове розслідування, у якому суддя має статус потерпілої, триває.

За даними Єдиного державного реєстру судових рішень, у кримінальному провадженні стосовно вказаної особи за частиною другою статті 289 КК України суддя Невмержицька О.А. заявила самовідвід, оскільки у цьому провадженні існують обставини, які відповідно до положень статті 75 Кримінального процесуального кодексу України є підставами, які виключають участь головуючого судді в кримінальному провадженні, зокрема обставини, які мали місце під час судового розгляду кримінального провадження та після проголошення нею судового рішення 28 вересня 2017 року.

У зв’язку з викладеним Вища рада правосуддя ухвалила відповідно до пункту 6 частини першої статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» звернутися до Генеральної прокуратури України щодо надання інформації про розкриття результатів розслідування злочину у кримінальному провадженні за фактом погроз судді Невмержицькій О.А. вбивством у зв’язку з її професійною діяльністю.

Фото пес-центру «Судової влади України»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.