​YouControl: восьму «битву» виграли, але «війна за відкриті дані» ще продовжується

17 січня суддя Шевченківського районного суду Олена Мєлєшак відхилила клопотання слідчого Дениса Мазуркова про арешт коштів батька Сергія Мільмана, які СБУ незаконно вилучила ще 23 березня минулого року під час обшуків. Сьогодні ж дисциплінарна комісія повинна була розглянути питання щодо порушень Олесі Скрипник, але вона не з’явилась.


Попередній раз, 9 січня, суддя Олена Мєлєшак починала судове засідання у закритому режимі, але за декілька хвилин перенесла. 17 січня, вона оголосила його відкритим, тому всі журналісти та громадські представники, котрі прийшли на підтримку, могли знаходитись у залі. Уважно вислухавши сторони, суддя прийняла рішення відхилити клопотання слідчого про арешт коштів.

Нагадаємо, це було вже шосте клопотання слідчого щодо цих грошей і восьме загалом, яке відхиляє суд. Попри це кошти досі нікому не повернули. Сьогодні мова йшла про власні накопичені за життя збереження батьків директора YouControl, які правоохоронці незаконно вилучили у них задля тиску на компанію та її власника.

«Гроші, які вилучило СБУ навесні, ‒ мої власні, ‒ розповів на суді Аркадій Мільман, батько директора компанії YouControl. ‒ Я з адвокатами надав суду депозитну історію своїх рахунків, які доводять, що ці заощадження набуті мною внаслідок підприємницької діяльності. Я співвласник невеличкої фірми, що виготовляє обладнання для вимірювання та навігації. Зокрема, для дослідження якості нафтопродуктів. У 2015 році, коли наступила банкова криза в країні, ми прийняли рішення зняти кошти, які невдовзі і вилучили правоохоронці. До YouControl я не маю жодного стосунку».

«Ми вкотре наполягаємо на тому, слідчий звернувся з клопотанням за відсутності обґрунтованої підозри і обґрунтованого розміру цивільного позову у цьому кримінальному провадженні. Зазначені обставини, поряд з іншими, наведеними в запереченнях, дали підстави стверджувати, що клопотання слідчого на підставі п.4 ч.2 ст.170 КПК України не підлягає задоволенню», ‒ каже адвокат Андрій Костенок.

«Це невелика перемога. Слідчий Денис Мазурков щоразу стверджує, що не повертає коштів, бо не отримав ухвали суду. Нас завжди дивувало те, що він не залишається для отримання оригіналу рішення. Так і відбулось сьогодні ‒ після зачитування чергової ухвали, у якій відмовлено йому в незаконному арешті коштів, він рвучко покинув залу. Ми не знаємо, чи повернуть нам кошти на цей раз, адже правоохоронці грубо ігнорують закон, і ми вже готові до наступних клопотань та апеляцій з боку СБУ», ‒ каже Сергій Мільман, директор YouControl.

Також сьогодні кваліфікаційна комісія, що здійснює дисциплінарне провадження щодо прокурора Олесі Скрипник у питанні неповернення коштів законним власникам, не винесла позитивного висновку щодо її діяльності і вирішила продовжити перевірку дій прокурора. Олеся на засідання не прийшла і його перенесли.

«Нас насторожило те, що про результати першого розгляду комісії нас не повідомили. Попередній висновок комісії говорить про те, що проступку в діях прокурора немає. Але сьогодні на колегіальний розгляд скарги, який складається з 9 осіб, ми подали ряд доповнень, що стосуються прямих порушень прокурора по справі», ‒ каже адвокат Сергій Михайлюк, котрий був присутній на зібранні комісії.

Джерело: youcontrol.com.ua

Фото epravda.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.