​Після п’яти місяців судилища над Дангадзе у суді не змогли встановити його особу

Після 5-ти місяців тримання за гратами Северіона Дангадзе суд заявив, що не може встановити його особу через відсутність документів, які засвідчують його особу, їх вилучили і не надають їх копії адвокатам органи досудового розслідування.


Про це йшлося сьогодні під час судового засідання в Печерському районному суді, де мали розглянути клопотання адвокатів Дангадзе щодо зміни йому запобіжного заходу, суд переніс слухання на 11 травня 12:00, повідомляє прес-служба РУХУ НОВИХ СИЛ.

На початку судового засідання суддя Новак затребував документи, аби встановити особу підозрюваного. Втім, оригінали українського і закордонного паспортів Северіона Дангадзе вилучили під час обшуку та його затримання ще 4 грудня. Адвокати раніше подавали клопотання щодо надання копій документів, але відповіді досі не отримали. У матеріалах справи є копії відповідних документів, долучені прокуратурою, втім, за словами судді, вони є нечитабельними.

«Ми звертались до органів досудового розслідування, ми не знаємо, чи задовольнили наше клопотання, відповіді немає», - зазначила адвокат Юлія Сидорчук.

«Ми піднімали це питання на попередніх засіданнях, крім копій, які є в матеріалах справи, інші документи там не досліджувались. Сам Данагдзе підтверджує свою особу і не відмовляється, що він Дангадзе Северіон Джумберович», - додав адвокат Кругляк.

Врешті суддя вирішив перенести засідання, аби відповідні документи були представлені в суді.

Днями раніше на маму Северіона Дангадзе напали невідомі з погрозами, вимагаючи, аби він дав покази проти Михайла Саакашвілі, матері зламали руку.

«Для нього це шок, що він побачив, що зі мною зробили. Мене навіть не підпустили до нього, щоб я все пояснила, що сталось», - розповіла матір Северіона Олена.

На підтримку Северіона Дангадзе в суді зібралось кілька десятків активістів.

«Сьогодні ми вчергове побачили переслідування людини, яка півроку сидить за гратами, суд, виявляється, не може встановити її особу, все зумисне затягується. Не виключаємо, що це затягується через те, що сьогодні прийшла велика кількість людей на підтримку Северіона, чекають, поки людей буде менше, щоб прийняти завідомо неправомірне рішення», - зазначив активіст Володимир Ланда.

Нагадаємо, керівник Київського обласного осередку РУХУ НОВИХ СИЛ Северіон Дангадзе вже понад 5 місяців перебуває за гратами у сфабрикованій справі про спробу держперевороту за гроші Курченка. У вівторок, 8 травня, було скоєно напад на матір Северіона Дангадзе Олену Дангадзе, в результаті чого жінка отримала перелом руки. До неї раніше неодноразово підходили невідомі з погрозами.

Фото прес-служби РНС



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.