​Справа судді, яка сприяла реалізації арештованого майна у «газовій справі»: матеріали відкрито

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили судді Господарського суду Харківської області про завершення досудового розслідування стосовно неї. 17 травня 2018 року цій особі та її захисникам відкрито матеріали кримінального провадження для ознайомлення. Після чого буде складено обвинувальний акт для подальшого скерування до суду, повідомляє прес-служба НАБУ.


Слідство вважає, що суддя прийняла незаконне рішення у господарській справі. Зокрема, зобов’язала ПАТ «Укргазвидобування» (100% власність держави) передати на користь приватного товариства природний газ, попередньо арештований ухвалами слідчого судді у кримінальному провадженні Національного бюро (так звана «газова справа»).

Детективи встановили низку інших порушень судді під час розгляду зазначеної господарської справи. Так, рішення про передачу арештованого природного газу приватному товариству суддя ухвалила на підставі розгляду зустрічної позовної заяви від приватного товариства. На думку слідства, розгляд зустрічного позову відбувся в умовах, коли вказане товариство не сплатило судовий збір, внаслідок чого державний бюджет недоотримав понад 200 тис. грн.

За даними слідства, у межах цієї ж господарської справи суддя задовольнила клопотання представника приватного товариства: зменшила розмір пені, що підлягала стягненню з ТОВ за основним позовом, та відстрочила на один рік виконання рішення щодо стягнення понад 3 млн грн боргу на користь ПАТ «Укргазвидобування».

У подальшому вказане рішення судді господарського суду Харківської області було скасоване постановою Харківського апеляційного господарського суду.

21 березня 21018 року судді повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.1 ст.375 Кримінального кодексу України.

Розслідування цього епізоду так званої «газової схеми» детективи НАБУ здійснюють із січня 2017 року.

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.