​Судом обрано запобіжний захід особам, які підозрюються у розкраданні та реалізації обладнання для військових літаків

6 листопада 2019 року слідчим суддею Галицького районного суду міста Львова обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту начальнику обслуговування літаків та старшому інженеру інженерно-авіаційної служби, які підозрюються у привласненні військового майна, вчиненого в умовах особливого періоду, тобто, у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 410 Кримінального кодексу України, повідомляє «Судова влада України» з посиланням на прес-службу суду.


Разом з тим, слідчим суддею вирішено відсторонити вказаного начальника від займаної посади.

Дані рішення слідчим суддею були прийняті з огляду на доведеність обґрунтованої підозри осіб у вчиненні злочину, наявність передбачених КПК України ризиків невиконання процесуальних обов’язків.

Згідно даних органу досудового розслідування, встановлено, що із однієї з військових частин у Київській області було викрадено комплектуючі та запасні деталі до літаків МіГ-29 для продажу.

Зловмисники намагались збути продукцію представнику комерційної структури. Правоохоронці затримали фігурантів справи під час передачі підприємцю викраденого військового майна.

Під час проведених обшуків помешкань та автомобілів, у зловмисників вилучено велику кількість запасних частин та комплектуючих до бойових літаків МіГ-29, а також гроші, одержані незаконним шляхом.

Підозрюваним у вчиненні інкримінованого злочину, передбаченого частиною третьою статті 410 Кримінального кодексу України, загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 12 років.

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.