​Міський голова сплатить штраф за ненадання відповіді на депутатське звернення

Луганський апеляційний суд розглянув апеляційну скаргу голови міської ради на постанову судді суду першої інстанції.


Довідково: 26.11.2019 народним депутатом України до міської ради направлено депутатське звернення, згідно з яким народний депутат України просив надати інформацію та документацію щодо виділення і витрати коштів на ремонт комунальних об’єктів міста на загальну суму 3 352 825 грн, а також повідомити, чи були проведені громадські обговорення щодо необхідності ремонту цих об’єктів.

Про це повідомляє «Судова влада України» з посиланням на прес-службу суду.

Міським головою було відмовлено у наданні запитуваної інформації Народному депутату України з причин знаходження відповідних документів у відкритих джерелах, завантаженість апарату виконавчого комітету міської ради, а також з огляду на те, що відповідна документація може бути надана лише на підставі відповідної ухвали слідчого судді або суду.

Суд першої інстанції, розглянувши протокол про адміністративне правопорушення, визнав наявність в діях міського голови адміністративного правопорушення, передбаченого частиною першою статті 188-19 КУпАП, та наклав адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі 15 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що складає 255 гривень.

Міським головою було подано апеляційну скаргу, в якій він просив скасувати постанову суду першої інстанції та закрити провадження у справі за відсутністю події і складу адміністративного правопорушення. Адже вважає, що суд дійшов помилкового висновку про його винуватість, оскільки, на його думку, депутатське звернення народного депутата фактично є депутатським запитом, поданим з порушенням визначеної законом процедури; крім того, у своєму зверненні народний депутат не вказав, для яких саме питань депутатської діяльності йому потрібна запитувана інформація.

Постановою Луганського апеляційного суду скаргу правопорушника задоволено частково. А саме, суд апеляційної інстанції не знайшов підстав для скасування постанови суду першої інстанції чи зменшення призначеного правопорушнику стягнення, яке накладено в межах санкції частини першої статті 188-18 КУпАП, проте вважав за необхідне змінити постанову і виключити з її мотивувальної частини посилання на порушення міським головою частини першої статті 188-19 КУпАП в частині ненадання ним відповіді на депутатське звернення про надання документів та їх копій, які мають відношення до ремонтних робіт.

В іншій частині постанову залишено без змін.

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.