​Екс-міністра закордонних справ України Леоніда Кожару, підозрюваного у вбивстві Сергія Старицького, залишено під вартою

13 травня 2020 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу, подану стороною захисту на ухвалу Шевченківського районного суду міста Києва від 27 березня 2020 року, якою задоволено клопотання слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів СУ ГУ НП в Київській області та застосовано щодо підозрюваного К. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в межах строку досудового розслідування, до 25 травня 2020 року з одночасним визначенням альтернативного запобіжного заходу у вигляді застави у розмірі 14 083 400 (чотирнадцять мільйонів вісімдесят три тисячі чотириста) гривень, з покладенням на підозрюваного, у випадку внесення застави, обов`язків, передбачених статтею 194 КПК України.


Про це повідомляє «Судова влада України» з посиланням на прес-службу суду.

Екс-міністр закордонних справ за часів януковича Леонід Кожара підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

«За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Шевченківського районного суду міста Києва від 27 березня 2020 року залишено без змін, апеляційну скаргу сторони захисту – без задоволення», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, про смерть Сергія Старицького стало відомо 22 лютого. Спершу повідомлялося, що він скоїв самогубство в будинку Кожари, однак після отримання додаткової інформації поліція почала розслідувати справу за статтею про умисне вбивство. Поліція повідомляла, що на момент вбивства, яке сталося 21 лютого увечері, в будинку перебували Кожара, його дружина і Старицький, і усі вони вживали алкоголь.

25 березня Леоніду Кожарі вручили підозру у вбивстві Сергія Старицького та затримали. Поліція стверджує, що Кожара застрелив Старицького з нагородного пістолета Jericho 941 PSL. 27 березня екс-міністра МЗС арештували на два місяці за підозрою у вбивстві.

Леонід Кожара. Фото kievvlast.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.