​Суддя Вовк так і не обрав запобіжний захід Порошенку

У четвер, 18 червня, Печерський районний суд Києва мав обрати запобіжний захід п’ятому президенту України Петрові Порошенку. Йдеться про справу, за якою Офіс генерального прокурора оголосив Порошенку підозру тиждень тому, 10 червня. Політику закидають тиск на керівника Служби зовнішньої розвідки у 2018 році (нібито Порошенко саме таким чином домігся призначення першим заступником глави СЗР Сергія Семочка), пише nv.ua.


Початково прокуратура наполягала на арешті Петра Порошенка на період досудового розслідування — з можливістю внесення застави в розмірі 10 млн грн. Однак в процесі засідання 18 червня прокурори попросили суд змінити клопотання, наполягаючи тепер на особистому зобов’язанні Порошенка — як запобіжному заході (замість арешту). Зрештою, у засіданні оголосили перерву до 1 липня.

Запобіжний захід лідеру Європейської солідарності обирає скандально відомий суддя Сергій Вовк. Саме він у 2012 році виніс обвинувальний вирок Юрію Луценку, а в 2019-му прийняв рішення на користь Андрія Портнова, задовольнивши його позов на 7 млн грн до Міністерства юстиції та Державної казначейської служби України (за шкоду, нібито завдану репутації Портнова).

Адвокат п’ятого президента Ілля Новіков напередодні заявив, що Петро Порошенко обов’язково прибуде до суду 18 червня, оскільки для нього це «принципове питання», попри нещодавню смерть батька.

Петро Порошенко дійсно був присутній на засіданні, а перед його початком звернувся до своїх прихильників — біля будівлі Печерського суду зібралися сотні людей на підтримку політика.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.