​ОАСК ухвалив рішення за позовом щодо припинення повноважень одного із членів Київської міської територіальної виборчої комісії

Окружний адміністративний суд міста Києва, розглянувши справу щодо припинення повноважень одного із членів Київської міської територіальної виборчої комісії, вирішив – відмовити позивачу – Київській міській організації політичної партії «Перемога Пальчевського», у задоволенні позову.


Про це повідомляє прес-служба суду.

Як відомо, у позовній заяві було зазначено вимогу про визнання дій члена Комісії протиправними та припинити його повноваження у зв'язку порушенням законодавства України про місцеві вибори. Зокрема, позивач зазначав, що під час здійснення своїх повноважень членом Комісії на сторінці у соціальній мережі було опубліковано повідомлення з посиланням на статтю інтернет-видання, що містить дискредитаційні матеріали про одного з кандидатів на посаду мера Києва, що є порушенням положень Виборчого кодексу України.

Розглянувши подані сторонами документи і матеріали, з’ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, суд установив, що надана позивачем паперова копія електронного доказу, а саме - скрін-шот повідомлення із сторінки в соціальній мережі не може вважатися належним доказом, а відтак такий доказ не береться судом до уваги. Також судом було досліджено процесуальне питання розміщення повідомлення (електронного доказу) за посиланням у соцмережі Facebook, перевірено існування оригіналу такого електронного доказу та закріплення сторінки в соціальній мережі за членом Комісії. Утім, під час дослідження посилання за інтернет-адресою, судом встановлено відсутність такої сторінки.Відповідно судом не встановлено належність цієї сторінки члену Київської міської територіальної виборчої комісії. Тому ОАСК дійшов висновку, що позов є необґрунтованим та недоведеним належними та достатніми доказами, тому відсутніми є підстави для його задоволення.

Фото oask.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.