​У справі про самозахист адвокати Сергія Стерненка заявили про відвід прокурорів

Щойно адвокати Сергія Стерненко подали клопотання про відвід прокурорів у справі про самозахист. Неадекватна та обурлива поведінка прокурорів Юрія Бачинського та Ігоря Піщевята під час попереднього судового засідання у справі Сергія стала підставою заявляти про їх відвід, повідомляє на своїй сторінці Фейсбук юридична компанія Міллер.


12 лютого 2021 року колегія суддів Приморського районного суду Одеси досліджувала надані стороною обвинувачення відеозаписи. Зокрема, запис, здійснений лікарями в Одеській міській лікарні №1. На відео зафіксований медичний огляд поранень Стерненка. У процесі Сергій скаржиться на сильний фізичний біль та запаморочення.

Під час технічної перерви відеотрансляція засідання не припинилася. Утім, прокурори, очевидно, про це не здогадувалися. І в прямий ефір пішли кадри жвавого висміювання ними фізичного стану Сергія та його самопочуття.

Відповідно до Керівних принципів ООН щодо ролі обвинувачів, прийнятих восьмим Конгресом ООН із запобігання злочинності і поводження з правопорушниками (Гавана, Куба, 27 серпня – 7 вересня 1990 pоку), обвинувачі, відповідно до закону, виконують свої обов’язки справедливо, послідовно та швидко, поважають і захищають людську гідність та захищають права людини.

У зв’язку з цим, така поведінка прокурорів викликає обґрунтовані сумніви в їх неупередженості щодо особи Сергія Стерненка. Тож сторона захисту вважає неприпустимою подальшу участь Бачинського та Піщевята в судовому процесі.

Нагадаємо, що в Приморському районному суді міста Одеси триває розгляд політично мотивованого кримінального провадження за обвинуваченням Сергія Стерненка у скоєнні умисного вбивства одного з виконавців замаху на активіста – Івана Кузнєцова.

На фото прокурори сидять зліва. Фото зі сторінки ФБ Сергія Стерненко

Стрім з судилища Сергія Стерненко по справі самозахисту:




Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.