​Суд звільнив з-під варти колишнього нардепа Семена Семенченка під домашній арешт

Колишнього народного депутата України Семена Семенченка відпустили під домашній арешт. Про це йдеться на сторінці Семенченка у Фейсбуці. «Позитивне рішення! Семену Семенченку змінили запобіжний захід - домашній арешт», - йдеться в дописі на його сторінці, передає Укрінформ.


Раніше Служба безпеки України 24 березня заявила, що викрила і припинила діяльність воєнізованого збройного формування, так званої приватної військової компанії, діяльність якої була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів. За даними спецслужби, до складу компанії входило понад 150 осіб, а сама організація діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій.

Організаторами діяльності «ПВК» СБУ називає екс-депутата від партії «Самопоміч» Семена Семенченка та відомого як «позаштатний агент НАБУ» Євгена Шевченка.

Окрім того, за даними СБУ, Семенченко та Шевченко є можливими організаторами контрабандної схеми із ввезення військових запчастин та товарів подвійного призначення з росії, які згодом нібито продавали державним підприємствам за завищеними цінами.

У межах розслідування було проведено понад 80 обшуків і вилучено велику кількість зброї.

Фігурантам справи оголосили підозру за статтею 260 Кримінального кодексу України (Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань).

Печерський районний суд Києва 26 березня обрав для екс-депутата Семенченка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою впродовж двох місяців без права внесення застави.

Крім того, 14 травня СБУ заявила, що розкрила справу вчинення терористичного акту, а саме: обстрілу телеканалу «112» у липні 2019 року. За даними слідства, цей обстріл організував Семенченко; йому оголосили підозру за ч. 2 ст. 258 (Терористичний акт).

Фото зі сторінки ФБ Семена Семенченко



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.