​ОАСК завершив розгляд справи за позовом януковича проти адвоката Івана Ангеліна

Окружний адміністративний суд міста Києва завершив розгляд справи за позовом віктора януковича до Вищої кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури, третя особа – Іван Ангелін. Справа розглядалась в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін, інформує прес-служба суду.


Нагадаємо, у своєму позові янукович просив суд визнати протиправним рішення ВКДКА від 29 березня 2019 року, яким було скасовано рішення територіального КДКА про притягнення адвоката Івана Ангеліна до дисциплінарної відповідальності, а саме - позбавлення його права на заняття адвокатською діяльністю з наступним виключенням з Єдиного реєстру адвокатів України.

Під час розгляду справи суд встановив, що розгляд дисциплінарної справи щодо адвоката Івана Ангеліна було здійснено з порушенням засад змагальності. Зокрема, КДКА м. Києва порушено процедуру розгляду дисциплінарної справи відносно І.Ангеліна в частині повідомлення та встановлення факту обізнаності останнього щодо розгляду дисциплінарної палати в засіданні. Таким чином, судом визнано обґрунтованість та правомірність спірного рішення ВКДКА про скасування рішення територіального КДКА про притягнення Ангеліна до дисциплінарної відповідальності.

Окрім цього, суд у своєму рішенні звернув увагу на те, що 13 жовтня 2019 року КДКА м. Києва було прийнято рішення про закриття дисциплінарної справи відносно Ангеліна, оскільки строк притягнення адвоката до дисциплінарної відповідальності закінчився відповідно до ч.2 ст. 25 ЗУ «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

З огляду на вищезазначене та доводи представників учасників справи, суд відмовив позивачу у задоволенні позовних вимог.

Фото з відкритих джерел



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.