​Обрано запобіжний захід колишньому поліцейському, підозрюваному в поширенні інформації про дислокацію підрозділів ЗСУ в Миколаєві


Слідчим суддею Центрального районного суду м. Миколаєва розглянуто клопотання про обрання міри запобіжного заходу колишньому співробітнику поліції, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 114-2 (Несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану) Кримінального кодексу України.

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний систематично за допомогою месенджера надавав представнику держави-агресора інформацію про дислокацію підрозділів Збройних Сил України у Миколаєві. Повідомлення, окрім опису об’єктів, містили скріншоти з сервісу «GoogleMaps» з позначеними географічними координатами.

У судовому засіданні підозрюваний категорично заперечив свою провину. Зазначив, що повідомлення він не надсилав.

Також повідомив, що придбав телефон, що вже був у користуванні і на нього були встановлені різноманітні додатки для обміну повідомленнями. Чи має він свій особистий обліковий запис та «нікнейм» у цих програмах, йому невідомо, оскільки він не розуміється на цьому.

На уточнююче запитання щодо рівня володіння електронними приладами та програмним забезпеченням, зазначив, що раніше працював в органах поліції на посаді, що передбачала постійну роботу з обчислювальною технікою.

Захисник просив відмовити у задоволенні клопотання, посилаючись на недоведеність ризиків та підозри.

За результатами розгляду слідчий суддя ухвалила обрати підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою, без права внесення застави.

Центральний районний суд м. Миколаєва

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.