​Незаконний збут вогнепальної зброї, привезеної зі сходу України: чоловіка, який заробляв на реалізації бойових засобів, суд позбавив волі на 3 роки

Колегія суддів Чернівецького апеляційного суду залишила без змін вирок Хотинського районного суду Чернівецької області, а апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника, які просили призначити покарання без ізоляції від суспільства – без задоволення.

Суд встановив, що в липні минулого року 43-річний львів’янин повідомив своєму співрозмовнику за допомогою мобільного застосунку «WhatsApp», що він має для продажу пістолет-кулемет «Skorpion vz. 61» та може привезти з зони бойових дій карабін «М4А1». Отримавши замовлення, чоловік наприкінці місяця відправився на схід України.

У ході розмови під час повернення обвинувачений надав покупцю свій банківський рахунок, а після надходження обумовленої суми вони домовилися про зустріч на території екопарку в м. Хотин.

У своїх скаргах апелянти, не заперечуючи кваліфікації дій, просили застосувати положення ст. 75, 76 ККУ та призначити умовне покарання.

Оскаржуючи вирок, вони вважали, що суд не врахував у повній мірі визнання обвинуваченим своєї вини, його сімейний стан, позитивну характеристику та інші обставини, які могли би слугувати підставою для пом’якшення покарання.

Натомість, Чернівецький апеляційний суд, відмовляючи в задоволенні апеляційних скарг, у своїй ухвалі погодився з позицією районного суду щодо відсутності законних підстав для застосування в даному провадженні положень ст. ст. 69, 75 КК України, з огляду на суспільну небезпечність даного кримінального правопорушення.

«Суд І інстанції призначив обвинуваченому мінімальне покарання, передбачене санкцією ч. 1 ст. 263 КК України, яке слід відбувати реально, вважаючи, що таке покарання є співмірним протиправному діянню, необхідним і достатнім для виправлення обвинуваченого, попередження вчинення ним нових злочинів та змусить додержуватися положень закону про кримінальну відповідальність», - зазначив апеляційний суд.

Чернівецький апеляційний суд

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сложилась очень тяжелая обстановка на линии фронта - мы отошли на трех оперативных направлениях, и эта ночь была у нас довольно горячая

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.