​Суд обрав запобіжний захід підозрюваному в організації підпалів автомобілів військовослужбовців ЗСУ


Слідчим суддею Центрального районного суду м. Миколаєва застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою стосовно раніше судимого мешканця Одеси, підозрюваного у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 28, частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗС України та інших військових формувань в особливий період, скоєне за попередньою змовою групою осіб).

Відповідно до матеріалів клопотання, підозрюваний погодився на пропозицію представника рф здійснювати за грошову винагороду підпали транспортних засобів, якими користуються військовослужбовці Збройних сил України. До цієї діяльності він залучив двох своїх знайомих та співмешканку. Чоловік здійснював загальне керівництво, проводив інструктажі, надавав вказівки про підпали відповідних автомобілів.

Діяльність групи мала поширюватись на Миколаївську, Одеську та Херсонську області. Зокрема, відповідно до матеріалів клопотання, в м. Херсон двома фігурантами справи було знищено три позашляховика. Палії наразі вже перебувають під вартою.

У судовому засіданні підозрюваний заперечив свою причетність до вчинення зазначеного кримінального правопорушення, зазначив, що кримінальне провадження ґрунтується на обмові його іншими особами.

Захисник не заперечив проти обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою, проте просив визначити розмір застави.

За результатами розгляду, слідчий суддя задовольнив клопотання слідчого.

Окрім цього, слідчий суддя розглянув клопотання про застосування запобіжного заходу стосовно співмешканки підозрюваного. Дії жінки кваліфіковано за частиною 2 статті 28, частиною 1 статті 114-1 Кримінального кодексу України.

Остання, відповідно до матеріалів клопотання, брала участь разом з іншим фігурантом провадження у підпалі військового позашляховика в м. Миколаєві. Зокрема, здійснювала відеофіксацію, з метою підтвердження знищення транспортного засобу та отримання грошової винагороди.

У судовому засіданні жінка підтвердила, що була обізнана щодо завдання, яке їй необхідно було виконати. Просила суд не обирати запобіжний захід у виді тримання під вартою, зазначаючи, що не має наміру переховуватись і буде співпрацювати за слідством.

За результатми розгляду, слідчий суддя постановив застосувати стосовно підозрюваної запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Центральний районний суд м. Миколаєва

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Полковник ЗСУ у запасі та військовий експерт Роман Світан у новому воєнному зведенні на 13 вересня розповів про ситуацію на Курщині і Донбасі

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.